Hoppa till sidans innehåll

Se premiären av Roundtable Talks här!

14 JUL 2020 10:57
Tisdag 14 juli 20.00 kan du se det första samtalet av Svensk Basket Roundtable Talks. Danielle Hamilton-Carter, Kassim Nagwere och Felicia Camara-Ponturo pratar om förminskning, stereotyper och representation som svart basketspelare i Sverige.
  • Uppdaterad: 14 JUL 2020 10:57

Se Roundtable Talks Samtal #1 i videospelaren ovan. 

Deltagarna diskuterar och delar med sig upplevelser och erfarenheter från sina liv och basketkarriärer där man stött på rasism inom Svensk Basket. Samtalet är på 1 timme och 7 minuter. 

Samtalet visas på Svensk Baskets kanaler på Youtube, Facebook och Instagram, och du kan också lyssna på samtalet på Spotify.

Deltagarna i Samtal #1: 
Danielle Hamilton-Carter (samtalsledare): 30 år, en av Sveriges mest meriterade basketspelare någonsin med U19-VM-silver, 70 seniorlandskamper och tre EM-slutspel. Collegespel på Georgia Tech och spelat som proffs i över sju säsonger.  

Kassim Nagwere: 30 år, spelat 66 ungdomslandskamper (U16-, U18, U20) och spelat i Svenska Basketligan, Superettan och Basketettan. 2015 spelade han med Ugandas landslag, och var med och kvalificerade landet till afrikanska mästerskapen - för första gången på över 50 år. Driver idag organisationen Drömstort.

Felicia Camara-Ponturo: 23 år, spelare i Luleå Basket i Svenska Basketligan. Gjort fyra säsonger i SBL med Luleå och Visby Ladies. Moderklubb är BK Vråken i Luleå, och Felicia var uttagen i Framtidslandslaget 2019.  

Länkar: 
Läs mer om Kassims organisation Drömstort, som arbetar för att främja social delaktighet och förhindra att ungas potential går förlorad: >>>>>>

Läs Felicias gästkrönika i NSD, där hon skriver om hur rasism i vardagen har påverkat henne och andra i Sverige: >>>>>>
(Tack till NSD som låst upp artikeln så att alla kan läsa.)

--------------------------------------------------------------------------------

Om Svensk Basket Roundtable Talks
Denna sommar kommer Svensk Basket att sända tre rundabordssamtal med svarta basketmänniskor i vår sport. De kommer att berätta om sina upplevelser och diskutera kring rasismen inom Svensk Basket.

Vi har ett ansvar att inte bara ta ställning mot rasism, utan också agera antirasistiskt. Vi vill synliggöra och förändra de exkluderande strukturer som kan vara svåra att se för den som tillhör den vita normen.

Läs mer om initiativet på basket.se/roundtable.

Skribent: Isac Solinaw
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info