Hoppa till sidans innehåll

Susanne Jidesten deltar i seminarium om jämställd idrott

23 NOV 2020 17:55
På torsdag håller Svenska Basketbollförbundet, Fotbollförbundet och Handbollförbundet ett digitalt seminarium med idrottsminister Amanda Lind om jämställd idrott.
  • Uppdaterad: 23 NOV 2020 17:55

Välkommen till ett digitalt seminarium torsdagen den 26/11 kl. 13.00-14.00.

Svenska Fotbollförbundet, Handbollförbundet och Basketbollförbundet har sedan ett år jobbat med projektet Sätt bollen i rullning. Ett projekt som ska klarlägga hindren och finna lösningar för ett mer jämställt styrelsearbete inom idrotten.

 Riksidrottsmötet 2017 beslutade att styrelserna i respektive förbund ska vara 40/60 och valberedningen 50/50 senaste 2025 för att kvinnor och män ska få samma förutsättningar att leda och utöva idrott.

 För att nå dit krävs fler kvinnor i ledande befattning, men också att resurser fördelas likvärdigt och rättvist. Oavsett om det handlar om utbildade tränare, träningstider, ekonomiska resurser eller förutsättningar för förtroendeuppdrag.

 Sponsring är en stor och viktig inkomstkälla för idrotten. Idag är antalet utövare i stort sett lika mellan män och kvinnor, men inte sponsringen.

 Hur går vi vidare mot målen? Vilka gemensamma satsningar kan vi lära av?

Ett samtal mellan idrottsminister Amanda Lind, Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson, Svenska Basketbollförbundets ordförande Susanne Jidesten, Svenska Handbollförbundets vice ordförande Lena Runströmer, Svenska Spels vd och koncernchef Patrik Hofbauer och projektansvarig och ledamot i förbundsstyrelsen Svenska Fotbollförbundet Annika Grälls 

Länk till seminariet: https://www.youtube.com/watch?v=e2deKWJ4RBo&feature=youtu.be

Delta interaktivt via menti.com                        

 

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info