Hoppa till sidans innehåll

Susanne Jidesten i möte med idrottsministern

09 DEC 2020 14:56
Förra veckan var SBBF:s ordförande Susanne Jidesten inbjuden till ett möte med idrottsminister Amanda Lind, där hon fick möjlighet att beskriva basketsporten, vad vi gör idag och om de nuvarande coronarestriktionerna.
  • Uppdaterad: 09 DEC 2020 14:56

Hej Susanne, du hade ett möte med vår idrottsminister Amanda Lind i slutet på förra veckan. Berätta mer!

- Ja, vi talade telefon i förra veckan och jag fick möjlighet att beskriva vår sport och även lyssna på hur politiken tänker. Det var kul att hon särskilt ville prata med oss och väldigt värdefullt.

Vad lyfte du?

- Det var ett intensivt samtal. Amanda är väldigt påläst och insatt. Hon lyssnade och bekräftade men kom också med flera tankar och kommentarer. Jag lyfte vår historia och vår grund i integration och jämställdhet som vi alltid arbetat med och som vi vill arbeta ännu mer med. Och att det i slutändan handlar om resurser och engagerade ledare och spelare. Jag talade om att vi gärna finns med aktivt och hjälper politiken som referenser med vår erfarenhet och kompetens som en viktigt samhällsaktör.

- Hur vi jobbar med att ännu bättre leva våra värderingar och att våra aktiva är mycket drivande i förändringen. Och en önskan från oss att stärka förbund ekonomiskt som redan arbetar med till exempel jämställdhet istället för att på de som har en lång väg kvar. Vi pratade om de utsatta områden där ekonomi är en stor fråga och även att det där behövs mer kunskap om hur det är att driva förening men också att underlätta till exempel administrationen. Jag berättade om våra fyra ligor - dam, herr, special och rullstol och hon berättade att hon hade följt Luleå, då Plannja, när hon var yngre. 

Pratade ni något om Coronarestriktionerna?

- Ja, jag lyfte hur de nuvarande råden påverkar våra äldre unga spelare dels med saknade rutiner, oro, saknad av det sociala sammanhanget och att vi ser att vi riskerar att tappar spelare till sämre alternativ. Och hon berättade att hon gör vad hon kan parallellt med RF för att kunna öppna upp för träning för denna grupp. Vilket vi nu i dagarna har fått besked om kommer att göras från och med den 14 december. Bra!

- Vi pratade även om hur ekonomin i våra föreningar påverkas starkt av pandemin och hur viktig bland annat publikfrågan är för våra elitföreningar och dess ekonomi. 


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info