Hoppa till sidans innehåll

SVT utökar sin basketsatsning - sänder SBL

23 SEP 2019 15:19
SVT kommer att sända över 50 matcher från SBL Dam och SBL Herr den kommande säsongen, inklusive alla finaler. SVT har sedan 2015 sänt damlandslagets matcher och utökar nu basketsatsningen.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2019 15:19

- Viktigt att våra ligor flyttar fram sina positioner, detta kommer att innebära mer publik och fler samarbetspartners för Svensk Basket , säger Svenska Basketbollförbundets generalsekreterare Johan Stark.

För SBL Dam, som redan har säkrat sändningar av alla matcher med SolidSport, innebär SVT:s utökade satsning ännu mer exponering. 
- Att SVT sänder matcher i ligan gör basket tillgängligt för fler sportintresserade. Basket är en otroligt bra publiksport - det går fort , det blir mycket poäng och, inte minst; man ser bollen, säger Elisabeth Egnell, ordförande för SBL Dam.

Avtalet innebär att SVT visar över 50 matcher från både SBL Herr och SBL Dam den kommande säsongen, inklusive samtliga SM-finaler. Sändningarna kommer att visas på SVT Play och vissa matcher kommer även att lyftas upp på linjära kanaler.

- Vi är riktigt glada att SVT vill sända herrligamatcher och ser fram emot ett framgångsrikt och långsiktigt samarbete. SBL Herr kommer bli mer spännande än på många år, säger Sören Westin, ordförande för SBL Herr.

För SVT är satsningen ett naturligt steg efter landslagssändningarna.
- Intresset för basket har ökat i Sverige de senaste åren, inte minst bland unga, så därför är jag glad att vi nu rejält växlar upp vår satsning på svensk basket, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT, i SVT:s pressmeddelande.

Svenska Basketbollförbundet ser också positivt på avtalet. 
- SVT har sedan hösten 2015 visat elitbasket i form av damlandslagets matcher och de besitter både kunnighet och ett högt engagemang, att de utökar satsningen är något vi har velat se många år och vi är glada över att ligabasket nu kan ses av alla, säger Johannes Wohlert, marknads- och kommunikationsansvarig för SBBF.

Den första matchen på SVT blir premiärmatchen i SBL Herr den 25 september mellan Djurgården Basket och Jämtland Basket i Kungliga Tennishallen.

Läs mer: 
SVT.se: Storsatsning på basket – minst 50 matcher i SVT under säsongen >>>

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info