Hoppa till sidans innehåll

Ta ansvar och var hjälpsam!

30 SEP 2020 14:26
SBBF uppmanar alla inom svensk basket att tålmodigt fortsätta följa de riktlinjer som tagits fram på grund av Covid 19-pandemin. För hälsans skull och för att värna den verksamhet som kan bedrivas.
  • Skapad: 30 SEP 2020 14:26

Coronaviruset fortsätter att härja i världen och i Europa. Även i Sverige finns exempel på regionala smitthärdar som lätt kan sprida sig. Folkhälsomyndigheten har skärpt tonen och varnat för att nya utbrott kan komma. Samtidigt startar nu basketsäsongen och många längtar efter matcher, turneringar och att gå och titta på basket.

- Det är fantastiskt att vi har börjar spela igen men viruset är fortfarande i omlopp. Om vi ska kunna fortsätta mötas och spela, låta publik komma på matcher och bedriva den verksamhet som vi vet är så viktig för vår hälsa så måste vi följa riktlinjerna. Vi behöver vara hjälpsamma helt enkelt, säger SBBF:s tf generalsekreterare Fredrik Joulamo och fortsätter:

- Inga förändringar har skett av de befintliga riktlinjerna. Däremot kan det från och med den 15 oktober bli möjligt att släppa in upp till 500 sittande besökare per match. Det gäller om den allmänna smittspridningen i landet inte har ökat.

SBBF rekommenderar alla att ta del av Svensk Baskets riktlinjer i sin helhet.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info