Hoppa till sidans innehåll

Toppmöte på SVT ikväll

08 MAR 2021 14:27
Borås Basket jagar sin sjunde raka seger, men utmanas av Luleå, som fått högklassig förstärkning av den amerikanska forwarden Tristin Walley. – Han kan hantera de flesta situationer, säger Luleås coach Peter Öqvist till SVT Sport.
  • Skapad: 08 MAR 2021 14:27

Ikväll kan ni förvänta er en försmak av SM-slutspel, när de regerande mästarna Borås tar emot BC Luleå på hemmaplan. Ett välrustat, uppgraderat Luleå som just nu spelar väldigt bra basket.

– Luleå är ihop med Södertälje stor guldfavorit, säger Borås huvudtränare Henrik Svensson till SVT Sport inför matchen.

Debuterade med dunder och brak

BC Luleå verkar ha gjort en lysande sista värvning i jakten på SM-guldet. Den kraftfulle forwarden Tristin Walley presenterade sig med dunder och brak 26 februari, när toppkonkurrenten Södertälje besegrades på hemmaplan. Efter bara en dryg veckas träning med laget debuterade han med hela 19 poäng och 12 returer.

– Han har gjort ett mycket bra intryck. Tristin kan hantera de flesta situationer och uppgifter han får, både defensivt och offensivt, säger Peter Öqvist.

Även i motståndarlägret beskrivs den amerikanska 25-åringen i väldigt positiva ordalag.

– Walley är en väldigt allround och atletisk spelare som har ett brett register. En riktigt bra spelare, säger Henrik Svensson.

Borås sjuder av energi

Borås Basket är inne i en formstark period med sex raka segrar. Inför kvällens kraftmätning i Boråshallen har man fokuserat mycket på skärpan i försvaret.

– Det viktigaste blir att hålla fokus i vårt försvarsspel, varje sekund i 40 minuter. Vi förväntar oss en väldigt hård match, säger Svensson.

Luleå har förbättrat sin defensiv väsentligt de senaste veckorna, och hoppas fortsätta på det spåret.

– Om vi grejar att upprepa defensiven och returtagningen vi visat upp i vinsterna mot Södertälje och Jämtland, så tror jag att vi får viss kontroll på matchen. Borås behöver skjuta väldigt bra för att slå oss då, säger Peter Öqvist.

Du ser matchen i SVT Play/SVT24 med start 19.30 

Kommentator: Peter Jonsson

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info