Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterade träningsrekommendationer

21 DEC 2020 16:53
Efter regeringens besked den 18 december och efterföljande kommentarer från Riksidrottsförbundet har Svenska Basketbollförbundet beslutat att träning ej kan rekommenderas inomhus förutom för yrkesverksamma utövare.
  • Uppdaterad: 21 DEC 2020 16:53

Regeringen meddelade den 18 december skärpta restriktioner. All verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och "inte är nödvändig" bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari vilket bland annat kan innefatta idrottshallar.

Sedan dess har en rad kommuner valt att stänga idrottshallarna.

Med detta som bakgrund och med uttalandet att RF arbetar för att åtminstone ledarledd utomhusträning ska kunna genomföras kan inte Svenska Basketbollförbundet idag rekommendera att inomhusträning eller matcher för ungdomar födda 2005 och senare ska bedrivas. 

- Vi kommer vad gäller träningsrekommendationer att arbeta reaktivt, det vill säga att vi är beredda att ändra våra rekommendationer med kort varsel beroende på den information vi får av regeringen, FHM och RF. Vår linje är att vi ska kunna träna så mycket som möjligt utan att sprida smittan och då är vi beredda att vara flexibla. Vad gäller tävlingsverksamheten kommer vi tvärtom att vara proaktiva och försöka ge föreningarna så mycket planeringstid som möjligt, säger Svenska Basketbollförbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo.

Svenska Basketbollförbundet har idag också givit besked kring tävlingsverksamheten för förbundsserierna. Se separat nyhet här.

Ikväll hålls ett digitalt föreningsmöte där rekommendationerna redovisas och det finns möjlighet för föreningarna att ställa frågor.

 

Träningsrekommendation 21 dec 2020 - 24 jan 2021

Inomhusträning

Svenska Basketbollförbundet rekommenderar inte inomhusträning oavsett ålder på deltagare.

 

Utomhusträning

Svenska Basketbollförbundet gör bedömningen att informationen är för knapphändig för att en rekommendation ska kunna ges.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info