Hoppa till sidans innehåll

Växjö Ravens satsar på rullstolsbasket med "Ballers on Wheels"

12 OKT 2020 11:35
Nu inleder Växjö Ravens Basketball en satsning på rullstolsbasket. I samarbete med SBBF och Loka Heroes-projektet "Ballers on Wheels" är målet att sätta Växjö på kartan när det gäller att verkligen leva upp till mottot att erbjuda basket till alla.
  • Skapad: 12 OKT 2020 11:35

Den 18/10 sätter den första träningen igång med basket för rullstolsburna. Det nya laget Växjö Ravens Ballers on Wheels blir då en efterlängtad del i Ravens verksamhet.

- För oss i Ravens är det med glädje som vi bygger upp en ny verksamhet i föreningen, vilket är något vi drömt om länge. Vi jobbar strategiskt för att bredda basketen för alla. I Ravens är vi alla en Loka Hero, och jag går helhjärtat in i denna satsning, kommenterar Rene Jaramillo, ordförande i Växjö Ravens.

Bland rullstolsburna barn och ungdomar är det bara 1 av 10 som idrottar. Det vill Loka Heroes och Svenska Basketbollförbundet ändra på med det nya initiativet Ballers on Wheels. I Sverige finns idag bara fem klubbar som har verksamhet med rullstolsbasket, vilka finns i Malmö, Norrköping, Göteborg och två i Stockholm. Nu hoppas vi att Växjö ska bli den sjätte platsen i landet där man kan spela rullstolsbasket i en förening. Maria Elmahmoud blir en av de allra första ungdomarna i laget.

- Basket är allt för mig! Jag har längtat länge efter att få spela basket på hemmaplan, äntligen kommer det till Växjö!  Jag hade inte mycket att göra mer än att kolla på film innan, men mamma tog mig till olika läger för att testa olika idrotter. När jag provade basket kände jag att det var det jag ville börja med. Som jag har längtat efter det här laget, säger Maria. 

Initiativet Ballers on Wheels vill hjälpa till att sprida sporten och öka intresset för rullstolsbasket på fler orter och aktivera fler deltagare. Målsättningen är att till slut bli så många att Sveriges första liga för barn och unga kan bli möjlig. Initiativet springer ur Loka Heroes som i flera år stöttat eldsjälar som gör skillnad i samhället med hjälp av basket. 

- Det är fantastiskt att vi redan ser ett stort intresse för rullstolsbasket på flera nya orter runt om i landet. Att få vara med och stötta Rene och Växjö Ravens när de nu drar igång och kunna erbjuda idrott för fler barn och unga är precis vårt mål med Loka Heroes, säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef på Loka. 

Växjö Ravens Ballers on Wheels drar igång söndagen den 18 oktober mellan klockan 15:00-16:30 i Ravens Arena och nu söker man barn och unga som vill börja spela rullstolsbasket, rullstol eller inte, alla är välkomna. Gå in på vaxjoravens.se för att läsa mer och anmäla ditt intresse  

För mer information:
Ordförande Växjö Ravens: Rene Jaramillo, This is a mailto link, 073-529 52 32
Presschef Spendrups: Rose–Marie Hertzman, This is a mailto link, 0708-95 25 67
Marknadschef Loka: Anna-Stina Hallberg, This is a mailto link, 070 202 92 17
Projektledare SBBF: Mats Elsnitz, This is a mailto link, 070-676 45 20

Om Växjö Ravens
Växjö Ravens är med sina 325 spelande medlemmar en av Smålands största basketklubbar. Föreningen har lag för de allra minsta i basketskolan ända upp till veteraner, 3x3-verksamhet och motionsbasket. Sedan säsongen 20/21 har föreningen äntligen en egen arena – Ravens arena i Strandbjörkshallen vilket nu gör det möjligt att satsa på rullstolsbasket. 

Om Loka Heroes
Loka Heroes är ett initiativ från Loka (Spendrups Bryggeri) och Svenska Basketbollförbundet. Tillsammans hittar, peppar och stöttar vi människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg. Basket är Sveriges mest jämställda och integrerade sport, därför tror vi på att basket kan göra skillnad inom två av samhällets stora utmaningar - hälsa och mångfald. Loka Heroes stöttar Heroes med finansiering, kunskap, utrustning, nätverk och kommunikation att nå ut. Loka Heroes strävar efter att inspirera fler till att göra skillnad i samhället med hjälp av basket. 

Läs mer på lokaheroes.se eller på facebook.com/lokaheroes. 


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info