Hoppa till sidans innehåll
Foto: Foto: Åkersberga Basket RM i Åkersberga 2013, P16.

Åkersberga och Täby i bra samarbete under RM

25 NOV 2013 13:53
Åkersberga Basket kan inte få några tider i sin hall på lördagar. Men RM ville man arrangera ändå, så då samarbetade man med Täby Basket och arrangerade en omgång i P16.
  • Skapad: 25 NOV 2013 13:53

– Vi känner Täby så pass väl, så allt gick jättebra med arrangemanget. Vi skapade en stängd Facebook-sida och bollade det som skulle göras via den. Täby stod till exempel för priser till Omgångens lirare, medan vi tog fram affischer och matchprogram. Vi fick mejl från Johan Stark i Ockelbo som var jättenöjd. Han sa att Ockelbo kände sig välkomna och att arrangemanget fick hans spelare att känna sig välkomna och viktiga, att RM är på riktigt, säger Jens Larsson, styrelseledamot i Åkersberga Basket.

I den här gruppen spelade Åkersberga, Täby Basket, KFUM Blackeberg samt Ockelbo BK. Åkersberga och Täby gjorde en satsning på arrangemanget för att bjuda sina gäster och sig själva på en upplevelse.

– Vi ville inte göra något halvdant, så lagen hade egna omklädningsrum med skyltar, vi yrde in stolar, pyntade hallen rejält med bland annat beachflaggor och affischer. Vi hade speaker, bra musik och spelarpresentationer. Det är ju också ett sätt att visa upp bra basket för våra egna yngre spelare. Det är inspirerande för de yngre att se en RM-omgång, se ett bra arrangemang och se duktiga spelare, säger Jens Larsson.

För Åkersberga var det också ett sätt att visa upp klubben. Just nu jobbar klubben med projektet att bygga en ny hall, då man tycker att det finns ett större behov i Åkersberga än vad kommunen kunnat lösa.

– Vi sökte 29 timmars halltid i veckan, men fick 21 timmar. Det är jättedrag på basketen i Åkersberga och vi har vissa spelargrupper där de är uppåt 40 stycken. Så just nu har vi projektet ny hall i gång. Till att börja med måste vi in dra sex miljoner kronor i eget kapital så vi sedan kan låna 16 miljoner och faktiskt bygga den. Att arrangera RM hjälper så klart. Det hjälper till att få oss att synas, det hjälper till att visa vilket drag det är runt basket och förhoppningsvis får vi in fler intressenter som kan hjälpa oss med projketet, säger Jens Larsson.

För mera information runt RM, gå in på SBBF:s RM-sida: https://iof1.idrottonline.se/SvenskaBasketbollforbundet/RM/


Här hittar du resultat, grupper, information om Omgångens lirare och inte minst kan du se mer om RM på social media. Så småningom kommer vi att publicera vem som vann Omgångens bild av de som publicerat sina bilder på Instagram där också.

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle