Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren Spångas debut i RM - som lag och som arrangör, hösten 2013.

Bra debut - Spånga vill arrangera mera RM

21 OKT 2013 14:47
164 matcher spelades och det var full rulle på Instagram, Facebook och Twitter. Första omgången av RM för U15 och U16 är spelad, omgång 2 spelas 22–24 november.
  • Skapad: 21 OKT 2013 14:47

Spånga Basket debuterade i RM med två lag och dessutom som arrangör. Coachen Marc Möller hade en intensiv helg med åtta matcher för två lag och så lite arrangörsansvar också.

– Jag coachade åtta matcher i två hallar på två dagar och fick hjälpa till med arrangemanget, så visst fick jag veta att jag levde. Men det var jättekul, vi kommer att söka att få arrangera omgång 2 om en månad, säger Spångas Marc Möller.

Spånga arrangerade omgång 1 för P15 i sin hall i Spånga och så hade man ett F15-lag som spelade i närbelägna Vällingbyhallen. Omgång 1 har redan inspirerat Spånga till en del idéer om man får arrangera omgång 2.

– Jag tycker att det mesta flöt på bra. Sedan drabbades vi av ett strömavbrott på lördagen och ett nät i en korg gick sönder, men de grejerna löste vi. Det var fantastiskt på söndagkvällen då våra killar spelade sin sista match och vi hade många åskådare i publiken. Då var det verkligen stämning i hallen. Till nästa gång får vi jobba hårdare på publiken och se till att bjuda dem och spelarna på ännu mer upplevelse. Vi har bra engagemang från föräldrarna och vi fick bra feedback från gästande lag. Men jag tror att vi kan hitta på lite saker som gör det ännu bättre. Vi kanske ska ha lagfotograferingar, skottävling, uppvisningsmatch med våra yngsta lag och föräldramöten så vi lockar ännu mer publik, säger Marc Möller.


Här ser du en film från Spångas arrangemang, filmad, klippt och upplagd av Spångas entusiast Anders Tillgren.

 

 

Malbas i Malmö hade ett dubbelarrangemang då man hade en grupp för F16 och en grupp för P15 – och för säkerhets skull vävde man ihop det med två matcher i BasketEttan.


– Det var en intensiv helg, men också väldigt rolig. Det krävs en hel del folk i arrangörsstaben en sådan här helg, men vi har haft väldigt god uppslutning bland föräldrarna. Det är bra, det bygger klubben lite grann. RM är till för att unga spelare ska få lära sig och utvecklas och att få spela på riksnivå är helt klart en ny och stor upplevelse för många spelare på U15-nivå, säger Tommy Rosenqvist i Malbas.

RM gick i Borgarskolans Sporthall, men också i Heleneholms Sporthall där de två matcherna i Basketettan gick. Och det var väl möjligen en liten nackdel då spelare fick flytta mellan hallarna.

– Jag önskar att vi hade en anläggning med två eller tre hallar i, det skulle lyfta ett sådant här arrangemang lite till. Men vi försöker väva in seniormatcher i sådana här arrangemang, det är kul för unga spelare att se seniorbasket och fundera på hur man själv kan utvecklas, säger Tommy Rosenqvist.

Glöm inte att din förening kan ansöka om att få arrangera Omgång 2 i RM, mejla This is a mailto link

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle