Hoppa till sidans innehåll

Brons i RM P16 till Borås Basket

11 MAJ 2014 15:48
Den sista bronsmatchen för helgen, denna gången i P16, är ett derby även den. Nu är det två lag som också känner varandra väl och båda kommer från Westras distrikt i Göteborgstrakten.
  • Skapad: 11 MAJ 2014 15:48

Bronsmatchen i killarnas P15 börjar betydligt mer strukturerat än tjejernas bronsmatch i samma åldersgrupp som spelades precis innan. Det är snabbt spel men sansat samtidigt och metodiskt från båda lagen. Borås ställer upp i en zon medan Högsbo jobbar på med man-man. Kombinationen av det och att Borås får igång skyttet mer mot slutet av andra perioden för att de kan göra ett poäng på raken och ett miniryck till 16-10. Förvånasvärt få skott utifrån i första halvlek, mest drives från båda lagen.

Halvtidsresultat: 28-23

Nu skjuts det utifrån och Borås håvar i ett par skott och håller Högsbo på bekvämt avstånd på  cirka 10 p i mitten av tredje, 35-25. Matchen blir mer och mer fysisk och Borås tar sina poäng under korgen.  Tills #14 Thörner Olsson, sätter ett klockrent skott utifrån och visar att Borås visst kan både skjuta och ta bollen till korgen, dock en 2-poängare.
Borås behåller 10-poängsledningen hela tredje perioden ut.

Högsbo ger inte upp kommer närmre och närme Borås i sista perioden och  slutminuterna är det dramatik. Det görs många fouls och Borås sätter sina straffkast. Borås står som segrare och vinner bronset i P16, grattis!

Slutresultat: 71-68

Matchens lirare:
Borås Basket #4 Ludvig Johansosn
Högsbo Basket #13 Gabriel Blomqvist

Nu börjar helgens sista match och final:
Kl 16:45 P16 FINAL KFUM Fryshuset - Uppsala Basket (Hall 1)

Se samtliga matcher LIVE på följande länkar nedan och följ @basketse på Instagram och Twitter för bilder och uppdateringar. Bidra gärna med egna bilder och använd hashtag ‪#‎RMbasketse‬ för att dela med dig av din upplevelse av RM och Final Four.

LIVE-sändning RM Final Four 2014 - HALL 2 
https://www.youtube.com/watch?v=XyOxgenyGAk

LIVE-sändning RM Final Four 2014 - HALL 1 (1:a halvan av dagen) 
https://www.youtube.com/watch?v=pu1ItcSYhcs

LIVE-sändning RM Final Four 2014 - HALL 1 (2:a halvan av dagen) 
https://www.youtube.com/watch?v=yXfLrvYT8iE

Skribent: Elin Hernerfors

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle