Hoppa till sidans innehåll

Djursholm: Nu är vi igång...

24 NOV 2012 15:59
Andra omgångens RM-spel inleddes på fredagskvällen med två täta och underhållande matcher i Fribergahallen i Stockholm. Röda mattan var utrullad, marschallerna tända, kiosken fulladdad med hembakat bröd och stämningen på topp.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2013 11:42

Djursholm Indians flickor U15 spelade första matchen mot norrortsrivalen Solna Vikings. Solna inledde bäst och ledde med 18-13 efter den första quartern. Tack vare hög intensitet i försvarsspelet och snabba spelvändningar knappade dock Djursholm in och i halvtid var ställningen 28-29 med ledning för Solna. Ända in i den sista quartern kändes det som om det var en helt öppen match. Djursholms vilja och inställning fällde till slut avgörandet och tjejerna vann med 69-65. Matilda Salén utsågs till matchens lirare i Djursholm Indians och C Bittar i Solna Vikings.

Bästa poänggörare:
Djursholm Indians: Matilda Salén 23p, Vera Markgren 14p, Silke Kylberg 7p
Solna Vikings: C Bittar 23 p, E Rindemar 10p, S Wåhlén 10p

I den andra matchen spelade Djursholm Indians pojkar U15 mot Polisen Basket. Senast lagen möttes i omgång 1 vann Djursholm Indians relativt klart och det märktes att Polisen nu var ute efter revansch. Djursholm inledde starkt och tog direkt kommandot i matchen. Efter första quartern var ställningen 16-10 till Djursholm och frågan var om man skulle springa ifrån på samma sätt som i den förra matchen. Polisen ville dock annorlunda och tack vare ett mycket effektivt försvarsspel och bra skytte hölls ovissheten vid liv. Andra halvlek blev helt jämn, 20-19, men när slutsignalen ljöd stod Djursholm Indians som segrare  med 53-44. Gustaf Tjernberg utsågs till matchens lirare i Djursholm Indians och Jerome Felege i Polisen Basket.

Bästa poänggörare:
Djursholm Indians: Carl Tjernberg 23p, Truls Boreson 12 p, Gustaf Tjernberg 11p
Polisen Basket: Jerome Felege 8p, D Monferrini 8p, S Teklemariam 8p

 

// Skrivet av Johan Tjernberg, Djursholm

Skribent: Johan Tjernberg, DJursholm

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle