Hoppa till sidans innehåll

Djursholm rullar ut röda mattan för RM

24 JAN 2014 10:40
Omgång 3 av RM har tjuvstartat då Fryshusets P16 redan spelat tre matcher. Med start fredag spelas resten av omgången för F16 och P16. Djursholm Indians är en av arrangörsklubbarna och rullar ut röda mattan för både F16 och P16.
  • Skapad: 24 JAN 2014 10:40

Omgången arrangeras i Fribergahallen i Danderyd och första matchen spelas redan i kväll då Djursholm möter KFUM Lidingö i P16.

– Till dess kommer vi att ha rullat ut röda mattan och kantat den med marschaller så alla som kommer hit hittar och känner sig välkomna. Det ska bli extra kul i helgen då vi får långväga gäster från Malmö, Mark och Östersund. De har faktiskt redan ringt från Mark och undrat hur vi kan lösa med att få in rullstol i hallen. De vill komma och följa sina barnbarn, så det ska vi självklart lösa, säger Inger Lundin i Djursholm.

I övrigt satsar Djursholm på en kombinerad DJ och speaker som spelar bra musik, har tävlingar, gör intervjuer och med hjälp av en rejäl spotlight fixar till en proffsig spelarpresentation. Det blir även kiosk med matiga alternativ så man kan stanna i hallen och se de andra lagens matcher.

– Det är viktigt för oss att göra vad vi kan för att det ska bli en upplevelse för spelarna, både våra egna och våra gäster. Det är kul när vi får gäster var de än kommer ifrån, men det känns lite extra när det är nya lag från andra delar av landet. Nu ska vi filma matcherna också. Vi kommer inte kunna sända dem på webb-tv, men alla lag ska få kopior på DVD så de kan se matcherna efteråt, säger Inger Lundin.

Sportsligt, vad hoppas Djursholm på då?

– Vårt F16-lag var ju i RM-final i fjol, så det hade vi nog förväntat oss att de skulle nå hit och vi hoppas att de går ännu längre. P16-laget har kört fast i omgång 3 två år i rad, så nu hoppas vi på att komma tvåa och gå vidare till nästa omgång.

I den här gruppen har Fryshuset redan spelat sina tre matcher och det är klart att Fryshuset vinner gruppen efter segrar över Ockelbo, Lidingö och Djursholm som spelar om andraplatsen i helgen.

Totalt spelas åtta gruppspel i helgen på sju ställen. Det är fyra grupper i varje klass och Djursholm är enda arrangören som har två grupper.

Här hittar du det matchprogram Djursholm gjort i ordning till helgen.

https://www1.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_518728/cf_87178/Program_HU16_DU16_2014-01_webb.PDF


Det händer som vanligt mycket på sociala medier i helgen.

Facebook-eventet för RM:

https://www.facebook.com/events/164543617073360/


Sprid eventet till deltagarna och uppdatera gärna med både text och bilder direkt i eventet så delar ni med er till alla andra som är på någon RM-omgång runt om i landet.

Den officiella hashtaggen för RM är #RMbasketse. Använd den för att sprida på twitter, instagram, facebook och youtube. Tävlingen omgångens bild fortsätter med ny värdecheck från Supersize.se till vinnaren.

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle