Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren Marc Möller, tränare i Spånga.

Dubbel debut i RM för Spånga

17 OKT 2013 13:54
91 lag deltar i 21 olika grupper hos 15 olika arrangörer. Ja, det är dags för omgång 1 av RM 2013-14. Och för en av föreningarna är det verkligen omgång 1 – Spånga Basket har för första gången lag med i RM och arrangerar dessutom en grupp i P15.
  • Skapad: 17 OKT 2013 13:54

Entusiasmen är stor i Spånga och klubben har jobbat för att hjälpa till att skapa en upplevelse för sina spelare och de motståndare som gästar Spångahallen.

– Det ska bli riktigt skoj, i och med att vi är nya vill vi hamna på kartan. Vi vill också arrangera EB-omgångar och få folk att upptäcka oss, säger Marc Möller, tränare i Spånga Basket och coach för P15-laget som får spela på hemmaplan.

Spånga satsar på att göra RM till ett arrangemang som ska kännas lite extra i spelarna, som ska ge en upplevelse man kommer ihåg och vill vara med om igen. Här är några av de saker Spånga gör under sitt arrangemang:

• Basketbutiken 2win är på plats under lördagen
• Vi har köpt in 50 st. stolar till publiken
• Matchens lirare får en cool T-shirt och ett par vantar som funkar på touchskärmar
• Omgångens lirare får också en T-shirt samt en oväntat stor buckla 
• Kiosk och fik (förstås)
• DJ och speaker
• Golvtorkare och bollkallar
• Fotograf 
• Filmare med steadicamutrustning
• Sjuksköterska på plats

– Vi försöker göra ett gott första intryck. Eskilstuna Basket i vår grupp, har mig veterligen aldrig varit här. Vi vill att de ska känna att det är speciellt att spela här. Det kanske är unikt för en så pass ung förening som vi att arrangera en omgång första gången man har lag med, men det går ganska fort fram för oss. För tre år sedan hade vi inga anställda, nu är vi två heltidsanställda tränare. Jag hajade till direkt när jag såg inbjudan till RM och så har vi en så engageread föräldragrupp att alla ville vara med. Vi saknade förbundslicensierade funktionärer, men då anmälde sig åtta föräldrar till kursen direkt, säger Marc Möller.

Som vanligt går alla lag vidare från omgång 1 i RM. Vinnaren av omgång 1 är kvalificerad till omgång 3, medan alla andra lag går till omgång 2. Bland de 91 lagen i de fyra olika klasserna är det alltså 21 lag som går till omgång 3, de övriga 71 lagen möts i omgång 2.

Totalt är nio av tolv BDF representerade som arrangörer av ett gruppspel i omgång 1, medan elva av tolv BDF har lag med i omgång 1.

– Om vi inte vinner gruppen vill vi arrangera i omgång 2 också. Det är ett bra sätt att få lite hjälp att skapa en bra hallkultur i föreningen. Det är lite jobb med att arrangera, men vi tror att det ger enorm ”kick-back” i klubbkänsla och att man får något tillbaka. Jag tror att det är viktigt att både ungarna och föräldrarna känner sig välkomna i hallen och att man vill vara här, säger Marc.

Publik är ingen liten del i att skapa en upplevelse för spelarna, hur har Spånga jobbat där?

– Jag är jättespänd på att se hur mycket publik det blir. Alla medlemmar har fått utskick, vi når 500 personer via vår adresslista i klubben. Dels kan de komma och stötta vårt lag, men det blir också en föreningssammankomst. Vi lär känna varandra, vi bygger föreningen och för att göra det lockar vi med att man kan köpa våra egna kläder. Hela tanken är att få dit så många som möjligt, säger Marc Möller.

Glöm inte att dela med dig av dina upplevelser under RM via sociala medier.


På Twitter och Instagram använder vi hashtagg  #RMbasketse

Lägg upp dina/era bilder med denna tagg och var med och tävla om att vinna priset ”omgångens bild”.

>>> Följ RM i Facebook-eventet 

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle