Hoppa till sidans innehåll

Flickor 15: Djursholm vinner rysare

20 APR 2013 12:04
Den andra semifinalen i flickor 15 skulle visa sig bli en riktig rysare då Södertälje och Djursholm gjorde upp om den andra finalplatsen.
  • Uppdaterad: 24 APR 2013 15:20

Djursholm tog ledningen med 10-4 i början av matchen innan Södertälje kom igång och avslutade perioden starkast och det 12-11 till Djursholm efter första perioden. I den andra perioden kom Södertälje igång och ryckte åt sig en liten halvtidsledning med, 22-16. Södertälje gjorde flera miniryck men Djursholm hängde hela tiden med och i början av den fjärde perioden reducerade man Södertäljes ledning till 1 poäng, 32-31. Södertälje svarar på detta och gör 7 raka poäng. Men Djursholm kommer återigen ikapp och tvingar Södertälje att ta en time-out efter att ha reducerat ledningen till 1 poäng, 38-37 med ca 5 minuter kvar av sista perioden.

Slutet av matchen blir en rysare och Södertälje leder med 41-40 med knappa 2 minuter kvar att spela. När Djursholm sätter 42-41 med 1.35 kvar att spela tar Södertälje en ny time-out för att samla krafterna. Det är en spännande match och en härlig stämning i hallen med en engagerad publik. Båda lagen kämpar för fullt och efter flera time-outs i slutsekunderna står poängtavlan fortfarande kvar på 42-41. Södertälje får fatt i bollen med 7 sekunder kvar och får iväg ett sista skott som man inte sätter och det är Djursholm som vinner denna rysare och tar den andra finalplatsen. 

 

Södertälje-Djursholm 41-42

 

Matchens lirare i Södertälje: Julia Ohlsson

Matchens lirare i Djursholm: Karolina Tellman

 

Skribent: David Leman
E-post: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle