Hoppa till sidans innehåll

Flickor 15: Guld till Södertälje

19 APR 2015 09:56
Först ut i söndagens Final Four är åldersgruppen Flickor 15. Södertälje tog hem guldet mot finalmotståndaren Alvik med 53-34. I bronsmatchen säkrade Östersund bronsmedaljen efter seger i en tuff match mot Gammelstad, 59-55.
  • Skapad: 19 APR 2015 09:56

Final Södertälje-Alvik

Efter en jämn inledning gör Södertälje ett ryck till 14-7 som tvingar Alvik till time-out. Alvik kommer ut med mer energi och gör fyra snabba poäng. Södertälje utnyttjar sitt längdövertag under korgen och Frida Olsson lägger in 2 poäng med tre spelare runt sig, 16-11. Södertälje får till några stopp i försvaret samtidigt som de fortsätter att gå inside och när Frida lägger in ytterligare 2 poäng i slutsekunderna har man en ledning på 20-11 inför period 2.

Efter en poängfylld första period präglades andra perioden av två lag som hade svårt att göra poäng. Alvik tvingades till många skott utifrån men har inte fått den utdelning som man önskat sig. Södertälje har hittills dominerat returtagningen (26-17) och spelet närmare korgarna. Södertälje leder med 27-17 och känslan är att de kontrollerar finalen, men Alvik är ett bra lag och tio poäng är inget i basket. Nu gör vi oss redo för andra halvlek!

Alvik Basket kommer ut pigga i andra halvlek och startar inspirerat med fyra raka poäng. Det är fortfarande pängsnålt men efter 6-0 till Södertälje fick man återigen lite andrum och när Patricia Elias sänker 2 poäng i slutsekunderna av den tredje perioden leder Södertälje med 36-23.

Nora Bouchta sänker sina 15:e poäng 42-25. Frida Olsson fortsätter dominera under korgarna med såväl blockar, returer och säkra avslut nära korgen. Södertälje har täppt till försvaret i sista perioden och kan via fortsatt stark returtagning och tålamod i anfall utöka ledningen ytterligare och tar hem dagens första RM guld efter seger med 53-34.

Matchens lirare: Nora Bouchta (Södertälje) & Jessica Törnberg (Alvik)

 

Bronsmatch Gammelstad-Östersund

I tredjeprismatchen mellan Gammelstad Basket och Östersund Basket leder Östersund med 24-30 efter en jämn och intensiv första halvlek. Båda lagen krigar hårt för att ta hem bronspengen. Det var Gammelstad som kom ut med aggressivt försvar och tog ledningen, men Gammelstad var strax ikapp. Östersund försökte utnyttja sitt längdövertag och få bollen inside vilket man lyckades med allt längre in i halvleken. Vid ställningen 20-20 gjorde Östersund ett litet ryck till 21-29 och Gammelstad tog time-out. Ny energi och aggressivt försvar gjorde att man kunde krypa lite närmare i paus.

I tredje perioden rycker Östersund åt sig några poängs övertag vid ett antal tillfällen men Gammelstad klamrar sig fast och inför sista perioden står det 39-42 och trepoängs övertag för jämtlänningarna. Med sex minuter kvar sänker Gammelstads Emma Ström en 3-poängare till 46-48 och det är nerv i bronsmatchen. Östersund rycker till 48-55 efter att Isabelle Aronsson fullbordat ett 3-poängsspel (2+1). Gammelstad visade än en gång att man inte tänkte ge upp och när Jenny Södersten sänker en 3-poängare till 55-57 kokar hallen. Östersund lyckades hålla kvar ledningen och tog hem bronset efter 55-59.

Matcherns lirare:  Emma Ström (Gammelstad) & Isabelle Aronsson (Östersund)

 

Allstar-team

Nora Bouchta (Södertälje)

Jessica Törnberg (Alvik)

Jenny Södersten (Gammelstad)

Mika Vågström (Östersund)

Frida Olsson (Södertälje), MVP

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle