Hoppa till sidans innehåll

Flickor 15: Guld till Uppsala

21 APR 2013 10:07
Först ut under finaldagen var flickor 15. I tredjeprismatchen vann Södertälje mot Arvika och tog hem bronset. Finalen spelades mellan Uppsala och Djursholm där Uppsala säkrade guldet efter seger med 67-35.
  • Uppdaterad: 22 APR 2013 11:11

Finalen mellan Uppsala och Djursholm började i Uppsalas favör som snabbt gick upp i ledningen med 6-0. Djursholm spelade upp sig och med energifyllda uppspel jobbade de sig ikapp till 12-7 med två minuter kvar av första perioden. Louise Skyttevall sätter sedan sina 10:e poäng genom en trea. I paus leder Uppsala med 15-10.

Milen Hagos började den 2:a perioden med en 3-poängare, men Djursholm fortsätter att hänga med. Djursholm spelar en kompakt zon där man tvingar motståndarna att ta kommandot, men Uppsala fortsätter att skjuta bra och attackerar i fart och i paus leder man med 30-20.

I den tredje perioden visar Uppsala att man ett riktigt starkt lag. Med bra skytte, tre satte 3-poängare, tvingar man Djursholm att spela mer aggressivt försvar. Men det öppnar även upp för mer attacklägen som Uppsala utnyttjar på ett bra sätt. Inför den sista perioden har man glidit iväg ytterligare på poängtavlan och leder med 52-23. Uppsala kontrollerar matchen och vinner komfortabelt med 67-35.

Matchens lirare i respektive lag är Louise Skyttevall i Uppsala och Matilda Salén i Djursholm. 

 

3:e pris

Södertälje var på hugget från start, men Arvika jobbade sig in i matchen och i halvtid var underläget endast 14-20 för Arvika. Södertälje kunde däremot i andra halvlek trycka på och visade sin bredd i laget. Tredje perioden vann man enkelt med 24-4 och kunde kontrollera matchen hela vägen in i mål.

Arvika hade svårt att stå emot och fick se sig besegrade med 26-59 av Södertälje som tog hem bronsmedaljen. Matchens lirare i respektive lag blev Ida Törnkvist i Arvika och Isabella Antonsson i Södertälje.

 

All-star team

Ida Törnkvist, Arvika

Julia Ohlsson, Södertälje

Milen Hagos, Uppsala

Matilda Salén, Djursholm

Louise Skyttevall, Uppsala (MVP)


Skribent: David Leman
Epost: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle