Hoppa till sidans innehåll

Flickor 15: Högsbo Basket och Alvik basket till final

21 APR 2012 12:44
RM Final Four började på lördagsförmiddagen med de två semifinalerna i Flickor 15. I den ena semifinalen mötte arrangören Högsbo Basket skånelaget Eos Lund medan två Stockholmslag, Täby Basket och Alvik Basket, gjorde upp om den andra finalplatsen.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:07

Högsbo Basket började piggast i den första semifinalen för dagen i Gothia Arena. Ledning med 26-7 i första perioden och Eos vara inte alls med i matchen. Men i andra perioden vaknar skånelaget till och avslutar den andra perioden väldigt starkt när man går från underläge 29-12 till 32-27 när halvtidssignalen ljuder.

I andra halvlek kommer Högsbo ut med mer energi och håller Eos på 14 poäng i andra delen av matchen och vinner tillslut med 60:41 och kniper den första finalplatsen. Matchens lirare i Högsbo Basket utsågs till Natalie Roslund (15 poäng, 4 assists). Olivia Bringefält i Högsbo gjorde 12 poäng och tog 14 returer. I Eos Lund utsågs Adriana Camber till matchens lirare, med 11 poäng, 8 returer, 5 steals. 

Coach Jonas Fredriksson, Högsbo Basket: "Eos bjöd verkligen upp till kamp. I andra halvlek spelar vi riktigt bra försvar och har tålamod i anfall, så jag är jätteglad över den här vinsten."

I den andra semifinalen började Täby piggast med mycket energi och ledde med 19-13. Men Alvik kom tillbaka och låg under med 2 poäng i periodspausen. I andra perioden tog Alvik över matchen och höll Täby på endast 2 poäng. Halvtidsledning för Alvik med 34-21.

Den andra halvleken började precis som den första med Täby i förarsätet som gjorde 6-0. Alvik tog åter igen över matchen och ryckte åt sig en ledning på 10-15 poäng som de höll matchen ut och vann med 62:47. I Alvik utsågs Fanny Håkansson till matchens lirare. I Täby utsågs Fanny Paulin till matchens lirare.

Skribent: David Leman

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle