Hoppa till sidans innehåll

Flickor 15: Uppsala till final

20 APR 2013 11:28
Första matchen ut i RM Final Four var den mellan Uppsala och Arvika i Flickor 15-åldersklassen. Arvika började starkast men Uppsala jobbade sig in och tog ett grepp om matchen.
  • Uppdaterad: 20 APR 2013 13:42

Arvika började piggast med 4 raka poäng innan Uppsala skrev in sig i poängprotokollet. Lagen följdes åt och ställningen är 10-10 halvvägs in i första perioden. Men det känns som att det är Arvika som styr matchen framför allt genom lagets snabba spelvändningar.

Uppsala jobbar sig in i matchen och avslutar perioden starkast och leder med 21-14. I den andra perioden fortsätter Uppsala att trumma på och när man sätter en 3p, stealar bollen och följer upp det med ytterligare 2 poäng rycker man till 30-16. Uppsalas spelar ett intensivt försvarsspel och drar iväg i poängprotokollet i andra perioden och går till halvtidsledning med 37-20. 

I andra halvlek kontrollerar Uppsala matchen. Arvika kämpar på men kommer inte närmare utan får rikta in sig på att kämpa om bronsmedaljen i morgondagens match medan Uppsala möter vinnaren i den andra semifinalen mellan Djursholm och Södertälje.

Uppsala - Arvika 67-44


Matchens lirare i Uppsala: Louise Skyttevall

Matchens lirare i Arvika: Ida Törnkvist

Skribent: David Leman
Epost: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle