Hoppa till sidans innehåll

Flickor 16: Eos andra halvlek ledde till final

20 APR 2013 14:53
Den första semifinalen för flickor 16 spelades mellan Alvik och Eos, två lag som var med i Final Four ifjol. Eos vann efter en stark andra halvlek.
  • Uppdaterad: 21 APR 2013 09:31

Eos började matchen bäst och tog ledningen med 11-4, men sedan kom Alvik igång och efter 13-0 leder man efter första perioden med 17-11. Alviks zonförsvar ställde till problem för Eos och den andra perioden var poängsnål och i halvtid var Alvik i ledningen med 25-19.

Eos kommer ut laddade efter paus och jobbar sig in i matchen igen. Eos Adriana Camber är överallt och gör poäng, tar offensiva returer och blockar och stör skott. När hon sätter sina 15:e poäng innebär det 25-27 för skånelaget. Alvik tar time-out men Eos visar upp ett härligt spel i den tredje perioden och det är först när Alvik sätter en tvåpoängare från hörnet som Eos ryck stoppas upp. Ledning för Eos inför den sista perioden med 34-29.

Publiken är på tårna och båda lagen kämpar för fullt. Alvik som nästan verkare lite chockade av Eos framfart efter halvtid hittade åter tillbaka till sitt spel. Klara Lundqvist sätt en 3-poängare från hörnet och man följer upp det med ytterligare två poäng och matchen är helt jämn, 38-38. Men Eos svarar med två floaters, följer upp med stopp i försvar och med 2:20 kvar leder man med 49-40 och Alvik tvingas ta time-out.

Alvik kämpar för att komma tillbaka, men skånelaget har slutskedet av matchen under kontroll och kan säkra finalplatsen efter seger med 57-45.

 

Eos - Alvik 57-45

Matchens lirare i Eos: Adriana Camber

Matchens lirare i Alvik: Klara Lundquist

Skribent: David Leman
Epost: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle