Hoppa till sidans innehåll

Flickor 16: Guld till Högsbo

21 APR 2013 13:23
I finalen i flickor 16 tog Högsbo hem guldet efter en svängig match där Eos stod för en stark come-back. I bronsmatchen vann Alvik mot Djursholm.
  • Uppdaterad: 22 APR 2013 11:04

Finalen mellan Högsbo och Eos började med 10 raka Högsbo-poäng innan Eos sätter ett straffkast. Första perioden fullständigt domineras av Högsbo som leder med 17-1. I den andra perioden börjar Eos komma igång och jobbar sig in i matchen och sätter två straffkast till 12-24 efter att Högsbo tagit en time-out.


Eos gör ytterligare fyra poäng och Högsbo tar en ny time-out. I slutsekunderna får Eos en öppen 3-poängare i hörnet som går ring ut och Högsbos halvplansskott på slutsignalen träffar bakre ringkanten och det är dags för halvtidspaus. Ledning för Högbso med 26-18 efter en stark upphämtning av Eos.

Den tredje perioden är helt jämn (12-12) och inför sista perioden leder Högsbo med 41-30 efter att Olivia Bringefält satt två raka 3-poängare och är nu uppe i 17 gjorda poäng. Eos krigar på påhejande av sin publik på läktaren. Eos sätter två snygga poäng på en attack mot korgen men Ida Fredrikson svarar med en 3-poängare och ledningen är åter 10 poäng med halva slutperioden kvar, 36-46, och Eos tar time-out. Högsbo skjuter bra utifrån i slutminuterna och håller undan för ett starkt kämpande Eos. Slutresultatet blir 59-47 och guldet går till Högsbo.

Matchens lirare i respektive Natalie Roslund i Högsbo och Adriana Camber i Eos.

 

3:e pris

Alvik tar tidigt grepp om matchen och pressar högt upp i banan och tar ledningen med 9-0. Djursholm kommer igång rejält efter time-out halvvägs in i perioden och gör 13 raka poäng. Alvik tar time-out men det är Djursholm som fortsätter göra lätta poäng och spelar tufft försvar. Ledning med 16-21 efter första perioden. Djursholm fortsätter på samma sätt i andra perioden och leder med 40-21 när Alvik tar ytterligare en time-out. Men Alvik avslutar perioden starkt och reducerar underläget till 36-44 och har åter kontakt.

I tredje perioden är det Alvik för hela slanten och man går om till ledning med 50-49 efter en 3-poängare till 50-49. Alvik höjer intensiteten i försvar och stressar fram misstag från Djursholm. Klara Lundqvist i Alvik sätter fem raka poäng och är uppe i 23 poäng och Djursholm tar time-out. Alvik vinner perioden med 25-8 och har vänt matchen och leder med 61-52 inför slutperioden. Men i den sista perioden är det Alvik som håller undan även om Djursholm fortsätter kämpa. Alvik vinner matchen med 80-63 och tar hem bronsmedaljen.

Matchens lirare i respektive lag är Fanny Håkanson i Alvik och Vendela Danielsson i Djursholm.

 

All-star team

Ida Fredrikson, Högsbo

Klara Lundquist, Alvik

Lisa Siösteen, Djursholm

Adriana Camber, Eos

Olivia Bringefält, Högsbo (MVP) 

Skribent: David Leman
Epost: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle