Hoppa till sidans innehåll

Flickor 16: Guld till Polisen efter finalrysare

19 APR 2015 13:26
I Flickor 16 blev finalen en riktig rysare. Ett tag kändes det som att Fryshuset hade greppet om guldet, men Polisen slutade aldrig kämpa och stod tillslut som vinnare. I tredjeprismatchen tog Gammelstad hem bronsmedaljen.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:55

Final Polisen-Fryshuset

Det är en jämn första period mellan de två finallagen och man märker att det är mycket känslor och vilja i luften. Lagen följs åt på poängtavlan och efter de första tio minuterna leder Fryshuset med 19-18. 

I den andra perioden tar Fryshuset ett grepp om matchen efter att först ha ryckt till 25-18 och sedan följer upp det med ytterligare ett ryck till 34-24. Fryshuset håller avståndet och Cajsa Uhrström sätter sina 9:e poäng efter en klockren 3-poängare. Camilla Flefil svarar med sina andra 3-poängare. Fryshuset har haft en bra utdelning på sina skott utifrån i den första halvleken där Maria Hrnjez öst i hela 16 poäng. 

Den tredje perioden börjar i Fryshusets favör där de genom 6-0 drygar ut ledningen till 50-33. Men Polisen kämpar på och efter två time-outs har man fått igång sitt spel och krypit sig närmare i Fryshuset. Avslutningen av perioden är stark och man är tillbaka på ensiffrigt underläge efter att Camilla Flefil lägger i sina 22:a poäng i slutsekunderna av tredje perioden till 57-49. Polisenbänken sprudlar av självförtroende och de börjar tro på att de kan komma tillbaka. 

Den fjärde perioden börjar i dur för Polisen som snor bollen och attackerar och lägger i två straffkast och följer upp det med ytterligare två poäng. Underläget är bara fyra poäng 57-53 innan Fryshuset får utdelning denna gång via Cajsa Uhrström som gör fem raka poäng, 62-53. Men Polisen bara öser på och efter 10-0 har man tagit ledningen med 62-63 med drygt fyra minuter kvar. Polisen är upp till 67-64 innan Fryshuset reducerar. Med 47 sekunder kvar tar Fryshuset time-out men Polisen snor bollen på inkastet. Men vilken rysare det blir, två straffkast satta av Fryshuset betyder 66-67 och när sedan Polisen blir satta på straffkastlinjen med 6 sekunder kvar och sätter en har Fryshuset chansen att avgöra. Trepoängskottet går ring ut och Polisen vinner med 68-66. 

Matchens lirare: Julia Lindström (Fryshuset) & Felicia Boström (Polisen)

 


Bronsmatch Gammelstad-Norrköping 61-41

En jämn första period betyder 13-12 till Gammelstad. I början på den andra perioden vänder Norrköping på steken och rycker till 17-24. Gammelsta samlar kraft och kämpar sig tillbaka och när halvtidssignalen ljuder är man åter i ledning, nu med 29-26. Det är minst sagt en svängig match och vi lär få se en tuff andra halvlek i kampen om bronset. 

Gammelstad fortsatte på den inslagna vägen i andra halvlek och gör hela 20-0 genom sitt aggressiva spel och helplanspress. Norrköping putsar siffrorna lite till 49-31 inför den sista perioden. Gammelstad håller avståndet och kan vinna med 61-41. 

Matchens lirare: Lovisa Hjern (Norrköping) & Stephanie Visscher (Gammelstad)


All-star

Stephanie Visscher, Gammelstad

Camilla Flefil, Polisen (MVP)

Maria Hrnjez, Fryshuset

Felicia Boström, Polisen

Cajsa Uhrström, Fryshuset

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle