Hoppa till sidans innehåll

Flickor 16: Högsbo-Djursholm

20 APR 2013 15:09
Liksom lagen i den andra semifinalen deltog även Högsbo i fjolårets Final Four. I dagens semifinal mötte de Djursholm som gav dem en match, men som inte kunde rubba göteborgarna.
  • Uppdaterad: 21 APR 2013 09:29

Första halvlek dominerades av Högsbo som höll Djursholm på ynka tio poäng och ledde med 29-10 i paus. I den andra halvleken fortsätter Högsbo att trumma på och ledde med hela 38-15, men Djursholm gav inte upp utan kämpade och kom ikapp.

I den tredje perioden steppar man upp sitt försvar, springer i enkla poäng och jobbar sig in i matchen igen och visar att man inte har gett upp. Djursholm gör hela 24 poäng i tredje perioden, men Högsbo kan hålla undan genom fint 3-poängsskytte och leder inför sista perioden med 49-34.


Högsbo sätter ytterligare en 3-poängare och rycker ifrån till 56-34, men Djursholm ger sig inte och svarar med 8 raka poäng. Känslan är att Högsbo kontrollerar matchen men på något sätt är ändå Djursholm där hela tiden och hugger. När Djursholm sänker en läcker "step-back" 3-poängare betyder det att man är under 10 poängs underläge, 51-60.

Högsbo svarar med några poäng men stockholmslaget fortsätter kämpa och sätter 59-66 med minuten kvar att spela. Högsbo kan dock hålla undan och är klara för final i år igen och ställs mot Eos imorgon söndag.

 

Högsbo - Djursholm 68-59

Matchens lirare i Högsbo: Olivia Bringefält

Matchens lirare i Djursholm: Lisa Siösteen

Skribent: David Leman
Epost: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle