Hoppa till sidans innehåll

Flickor 16: Södertälje och Alvik till final

21 APR 2012 17:02
Södertälje mötte i Solna i en rafflande semifinal medan Alvik tidigt kopplade ett grepp mot Fryshuset och vann komfortabelt.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:07

I den första semifinalen för flickor 16 började Södertälje bäst och ledde med 12-4 men Solna kom ikapp till 12-10. Just detta skulle visa sig vara siginifikant för matchen, dvs att Södertälje tog ledningen ett flertal gånger och Solna kämpade sig hela tiden tillbaka. Men när Södertälje tog ledningen med 10 poäng i sista perioden orkade inte Solna resa sig utan de fick se sig besegrade med 69:60 efter en tuff och härlig match. I Solna utsågs Matilda Gauffin till matchens lirare medan Andjela Hrnjez utsågs hos Södertälje.  

I den andra semifinalen mellan Alvik Basket och Fryshuset kopplade Alvik tidigt ett grepp om matchen. Alvik spelade väldigt bra försvar vilket ofta ledde till enkla poäng offensivt. Imponerande att hålla motståndarna under 10 poäng i de tre första perioderna. Slutresultatet skrevs till 60:36.

I Alvik utsågs Anna Lundquist till matchens lirare efter att ha gjort 20 poäng och tagit 10 returer. I Fryshuset fick Maria Seger priset som matchens lirare. 


Jens Tillman, landslagscoach: "Jag har följt alla fyra lagen sedan börjar av säsongen och det är kul att se en tydlig utveckling dels individuellt hos många av spelarna samt hur de spelar som lag. Det visar på att coacherna har jobbat målinriktat med sina lag. Alvik som varit en av dominanterna det här året visade att de hör hemma i final. I den andra semifinalen visade båda lagen prov på stark kämpaglöd men där Södertälje var lite kyligare när det skulle avgöras."

Skribent: David Leman

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle