Hoppa till sidans innehåll

Fryshusets F15 tränar dubbla pass inför F4

03 MAJ 2014 12:00
Vi har tagit tempen på samtliga lag som kvalificerat sig vidare till nästa helgs Final Four i Riksmästerskapen 2014. Tredje laget i F15-gruppen och i turordningen är KFUM Fryshuset där coach Westgaard har fått svara på ett par frågor om hur stämningen i laget är.
  • Skapad: 03 MAJ 2014 12:00

Hur sammanfattar ni RM hittills?
Det har varit fantastiskt! Jag tycker att föreningarna som har arrangerat de olika RM-omgångarna har gjort ett superjobb. Det är alltid lika kul att komma till klubbar som lagt ner mycket tid och engagemang.

Om vi ska sammanfatta lagets insats hittills så har det varit väldigt bra. Första omgången var det mycket spänning och nervositet eftersom det är första året som de får vara med i RM men trots det gjorde vi en superbra helg, de andra omgångarna visste tjejerna vad som förväntades för att ta sig vidare och det har gått in med positiv inställning varje gång. 

Hur är läget i laget?
Det är väldigt bra. Vi har 11 stycken taggade tjejer som hela tiden vill göra sitt bästa för sig själva och för sitt lag. 

Hur har ni förberett er inför Final four?
Vi har förberett oss genom många träningspass. Under påsklovet hade vi två pass om dagen, ett "fys-pass" och ett spelpass. Vi pratar även väldigt ofta om vad som väntar i Final four och vad som förväntas av laget. 

Vad kommer bli viktigt för att ni ska prestera på topp när det gäller?
Det gäller att alla tjejer tar sitt ansvar, både på plan och på bänken. Varje spelare vet vad hon måste göra och det gäller att hon gör det. Tar VI vårt ansvar och ser till att vara lika "taggade" som de andra RM-omgångarna kan det nog bli bra!

Finns det något eller någon som vi som åskådare skall hålla extra koll på?
Nej, ni får titta på hela laget och på sättet vi spelar och avgöra själva. 

Vad är ert bästa minne av årets RM?
Alla omgångar har varit något att minnas, men det bästa var nog när vi i "Final-8" låg under med 10p mot Södertälje i halvlek och sedan drog ifrån och vann med 5 poäng i förlängning. 

/ Coach Westgaard, KFUM Fryshuset Basket

>>> KFUM Fryshuset Basket F15 Final Four-trupp   

Visa att du kommer vara på plats eller att du följer RM Final Four - gå med i eventet

Skribent: Elin Hernerfors

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle