Hoppa till sidans innehåll

Fryshuset vann P15-finalen

09 APR 2016 11:41
Fryshuset vann den första RM-finalen i Huskvarna genom att besegra Solna Vikings med 68-62. Fryshuset ledde med 18 poäng inför den sista perioden men Solna gjorde ett tappert försök och fick ner ledningen till fyra poäng. Men Fryshuset höll undan
  • Skapad: 09 APR 2016 11:41

Fryshuset kom ut starkast och fick stopp på Solna Vikings anfallsspel. Framåt sköt Aron Hedqvist Jallow bra och sänkte två trepoängare från hörnet. Fryshusets anfallsspel startade ofta med en pick och rull på toppen för lagets pointguard Barra Njie - och det fungerade bra. Fryshusets ledning efter den första perioden var 26-13 och de hade fått matchen precis dit de ville.

 

Barra

Barra Nije går upp för ett hoppskott i RM-finalen

 

Solna Vikings kom ut starkare i den andra perioden, uppbackade av den stora hejaklacken på läktaren i Huskvarna Sporthall. Solnaiterna kom till bättre skottlägen men trots en aktiv Fabian Illes drog Fryshuset fortsatt ifrån. Inte minst tack vare sin offensiva returtagning med Zaba Bangala (hela 14 returer varav 8 offensiva i halvtid!) i spetsen. Scaniamästarna hade fullt sjå med att försöka blockera ut honom och kunde inte starta sina snabba uppspel där shooting guard Denzel George är så stark.

 

Med tre minuter kvar av den andra perioden tog Solna Vikings time out och ställde upp sin 1-3-1-zon. Trots en inledande trepoängare av Hedqvist Jallow fick Fryshuset lite mer problem framåt och ledningen var 46-26 i halvtid. För Solna Vikings var Denzel George bäste poängplockare med 15 poäng.

 

I den tredje perioden kom Solna ut i samma zon och Fryshuset fick fortsatt problem. Fryshuset försökte höja tempot och göra poäng innan Solna hann sätta upp zonen. Solna Vikings knaprade in på försprånget men sköt för dåligt utifrån för att komma ifatt ordentligt. Med 3 minuter kvar av den tredje perioden fick dock Fryshusets gigant under korgarna Zaba Bangala sin fjärde foul. Kort därefter satte Fabian Illes sin andra trea och Solnaklacken fick nytt hopp. Inför den fjärde perioden ledde Fryshuset ändå med 61-43.

 

Men i den fjärde perioden var det plötsligt locket på för Fryshuset. Först med 5 minuter kvar gjorde man poäng och ledningen var då nere till 63-52. Zaba Bangala plockade upp sin femte foul och Solna kunde då ta hand om den defensiva returtagningen och börja springa. Men inte skulle de kunna vända ett underläge med 18 poäng?

 

Men vikingarna hittade öppningar och både Milos Milosevic och Denzel George kunde penetrera och avsluta. Med dryga 3 minuter kvar av matchen var ledningen nere till 63-57 för Fryshuset och stämningen var elektrisk i Huskvarna Sporthall.

 

Med 2:09 kvar attackerar Hedqvist Jallow, som varit anonym sedan hans fantastiska inledning av matchen, och lägger in viktiga 65-59. Trots en trea av Sokrates Pavlidis med en minut kvar lyckas dock Fryshuset att hålla undan och bärga RM-guldet!

 

Slutresultatet skrevs till 68-62 till Fryshuset Basket.

 

I matchen om tredje pris vann Malbas en tät match mot KFUM Göteborg med 63-59.

 

 

ALL STAR TEAM P15

Aron Hedqvist Jallow, Fryshuset

Barra Njie, Fryshuset

Denzel George, Solna Vikings

Zaba Bangala, Fryshuset

André Lorentsson, KFUM Göteborg

 

 

 

MVP P15

Aron Hedqvist Jallow, Fryshuset

Jallow

Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle