Hoppa till sidans innehåll

Fryshuset vann P16-finalen

10 APR 2016 09:18
Fryshuset var inte favoriter inför Final Four. Men laget presterade som bäst när det gällde som mest. Efter en vinst i förlängning i semifinal vann laget finalen mot Solna Vikings med 66-44.
  • Skapad: 10 APR 2016 09:18

Det blev ett Stockholmsderby i P16 när Solna Vikings ställdes mot Fryshuset. Solna slog Östersund i sin semifinal och Fryshuset slog Uppsala efter förlängning. Och antingen var det nervositet eller den arla morgonstunden men det var en väldigt trevande start från båda lag. Med dryga två minuter kvar av den första perioden sköt TJ Duckström i en trea för att ta upp Fryshuset i ledningen med 15-8 och Fryshuset, som inte var favoriter inför denna Final Four, ledde med 20-10 efter den första perioden.

 

I den andra perioden har Solna Vikings inledningsvis fortsatt svårt att skapa framåt medan Fryshuset fortsätter att mala på med snabba uppspel och bra passningsspel. För Solna Vikings försöker Melvin Pantzar men marginalerna har inte varit på hans sida hittills och Fryshuset ledde med hela 35-16 i halvtid.

 

Andra halvlek

 

Solnapubliken hade knappt hunnit kommit tillbaka från kioskkön förrän deras mannar lagt i fyra raka poäng i början av den tredje perioden och Fryshuset tog en snabb time out. Solna zon låg bakom detta och nu dubblade Solna i hörnen. Fryshuset tog det lugnt och försökte hitta alternativ men fick oftast nöja sig med ett skott från hörnet. Efter halva tredje perioden var lagets ledning nere i nio poäng och när Jake Johnson lade i 37-30 tog Fryshuset sin andra time out.

 

Den hjälpte dock föga, Fryshuset fick fortsatt endast långa tvåor eller treor från hörnen och trots att laget tog en hel del offensiva returer var det lock på korgen. Solna Vikings fick självförtroende av detta och spelade mer avslappnat i anfall. Med två minuter kvar av den tredje perioden hade Solna gjort 19-2 på Fryshuset och matchen var jämn. En trepoängare av Tim Carlsten gjorde ställningen till 40-35 för Fryshuset inför den fjärde perioden.

 

I den fjärde perioden levde hoppet för Solna Vikings men då klev Fryshuset på gaspedalen igen. Plötsligt började skotten utifrån att sitta och kunde inte Vikings hålla emot. Fryshuset vann med 66-44 och blev välförtjänst RM-mästare.

 

I matchen om tredje pris vann Uppsala Basket mot Östersund Basket kvällen innan.

 

ALL STAR TEAM P16

Allan Fedioutchek, KFUM Fryshuset
Ludvig Friberg, KFUM Uppsala
Oliver Gehrke, Östersund Basket
Melvin Pantzar, Solna Vikings
Brook Hailu Dejene, KFUM Fryshuset

 

allstartteamu16

 

MVP P16
Allan Fedioutchek, KFUM Fryshuset

Skribent: Johannes Wohlert
E-post: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle