Hoppa till sidans innehåll

Gammelstad Baskets flickor 15 varvar basket med fotboll

02 MAJ 2014 14:53
Vi har tagit tempen på samtliga lag som kvalificerat sig vidare till nästa helgs Final Four i Riksmästerskapen 2014. Andra laget på tur är Coach David Visscher som fått svara på ett par frågor om hur stämningen i laget är.
  • Skapad: 02 MAJ 2014 14:53

Hur sammanfattar ni RM hittills?
För vårt lag har det varit en härlig upptäcksresa om hur Sveriges basketkarta.

Hur är läget i laget?
Vårt lag mår jättebra och ser fram emot äventyret som Final Four är.  När vi kvalificerade oss till Final Four och åkte från Södertälje till Arlanda frågade tjejerna vart Final Four spelas.  Örebro var svaret.  Nästa kommentar i bilen "Vart ligger Örebro?"
Efter Final Four-helgen den 10-11 maj kommer alla i laget veta var Örebro ligger och ha ett härlig basketminne med oss hem till Luleå.

Hur har ni förberett er inför Final four?
Vi tränar på som vanligt.  Vi har 16 tjejer i laget som alla spelar både basket och fotboll så vi varvar basketträningar med att sparka boll också.   

Vad kommer bli viktigt för att ni ska prestera på topp när det gäller?
Energin i gruppen och att kunna kontrollera nerverna.  Att vi kommer att bli nervösa är jag helt övertygad om. Det gäller att använda den energin på ett bra sätt.

Finns det något eller någon som vi som åskådare skall hålla extra koll på?

Det är väldig svårt att säga. Vi har tagit oss till Final Four som ett lag och det känns som olika tjejer kliver fram vid olika tillfällen med matchavgörande insatser.  Vilka det kommer att bli i Final Fourmatcherna är skrivet i stjärnorna.

Vad är ert bästa minne av årets RM?
Att ser tjejernas och föräldrars ansikten efter våra sista match i Södertälje mot Solna och dem började att förstå att dem hade spelat sig till en plats i Final Four.  Det bild är värt alla tid som vi lägger ner.

/ Coach Visscher, Gammelstad Basket

>>> Gammelstad Basket F15 Final Four-trupp  

Visa att du kommer vara på plats eller att du följer RM Final Four - gå med i eventet 

Skribent: Elin Hernerfors

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle