Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emma Wagenius RM 2013, Gladan-Jämtland.

Gammelstad ser fram emot RM omgång 2

22 NOV 2013 11:26
Gammelstad i Luleå arrangerar RM för både F15 och P15 i helgen. Det innebär att åtta lag får spela matcher i omgång två av RM i nyrenoverade Luleå Energi Arena – ett lyft, tror Gammelstads coach David Visscher.
  • Skapad: 22 NOV 2013 11:26

David Visscher har bland annat vunnit SM-guld med Plannja och coachat mot NBA-legenden Magic Johnson i Globen. Ändå tror han att den insats han gör nu som ungdomscoach kanske är viktigare.

– När jag möter andra lag som har unga coacher så kan jag ibland känna att de ser upp till mig för att jag vunnit SM-guld. Men jag har storlek 46 i skor och min visselpipa låter likadant som din. Om jag kan hjälpa någon bli lite duktigare och ha lite roligare med sin basket så betyder det väldigt mycket, säger David Visscher.

David Visscher gillar vart RM är på väg. Det sportsliga är fortfarande viktigt, alla vill vinna och alla gör sitt bästa, men stämningen, omgivningen runt omkring och arrangemanget kan vara lika viktigt.

– Jag gillar att det finns en struktur runt arrangemanget, att det finns planscher och roll-ups och att så många klubbar stenhårt för att göra ett bra arrangemang. Vi är på rätt väg där. Alla vill vinna matcher, men när man blir lite äldre uppskattar man det sportsliga samspelet spelarna emellan, att man kan erkänna att man mötte ett bättre lag, att man kan låta bli att gnälla på domarna. I omgång 1 hade vi en stentuff match mot Vråken, men efter matchen kramade tjejerna i båda lagen om varandra. Då känns det lite extra, säger David Visscher.

Vad tror du att det betyder för lagen att få spela i Luleå Energi Arena, hemmaplan för LF Basket och Northland Basket i Basketligan herr respektive dam?

– Jag har själv inte tänkt så mycket på den nya arenan förrän det var LF Camp där i augusti, den är fantastisk. Jag märkte på mina tjejer hur pirrigt det var att få spela där. Sedan betyder det nog att vi lockar lite extra publik i helgen. Det betyder också mycket. För många ungdomar är det här en av de största basketupplevelserna de får i livet. Gör vi det här rätt kan det få flera att spela lite längre, att tycka att det är något extra, säger David Visscher.

I Luleå finns många föreningar som samarbetar och i och med RM lyckas man samla både bredd och elit under samma tak. I Stockholm samarbetar föreningar också. Fryshuset och Blackeberg gör ett samarrangemang nu i helgen och arrangerar omgång 2 för F16 samtidigt som Täby och Åkersberga gör likadant för P16.

Från omgång 1 gick gruppvinnarna direkt till omgång 3. Alla andra lag spelar omgång 2 vilket innebär att alla lag som anmäler sig till RM får åtminstone matcher i två olika omgångar.

RM i Sociala medier

Vi fortsätter tävlingen omgångens bild där alla kan tävla genom att lägga upp bilder på Instagram med #RMbasketse. Vinnarbilden vinner en värdecheck på 500 kr på Supersize.se
Hashtaggen #RMbasketse kan man även använda på Twitter, Youtube, Facebook och givetvis på Instragram.

RM på Facebook

Facebook har vi ett event för RM där man kan lägga upp resultat, bilder och dela med sig av helgens upplevelser. Sprid detta till era spelare och lag samt inom föreningen. https://www.facebook.com/events/164543617073360/

 

Fotografier lägger vi gärna upp i Fotoalbumet på Facebook och då önskar vi veta vem som var fotograf och givetvis om det är okej att vi lägger upp dem där.  Vi vill gärna ha bilder från samtliga grupper och platser så skicka gärna bilder till oss, This is a mailto link

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.488256287940302.1073741852.131073230325278


RM-handboken
Mer info om RM hittar ni på RM-sidan www.basket.se/RM och i RM-handboken som finns på ”För lagen” https://iof1.idrottonline.se/SvenskaBasketbollforbundet/RM/Forlagen/Forlagen1314/

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle