Hoppa till sidans innehåll

Gladan kunde åka hem som gruppsegrare i RM

26 NOV 2012 16:37
RM omgång 2 bjöd på många jämna matcher och flera gruppfinaler som avgjordes först under matchens sista anfall. En av dem var i F15 i Sundsvall där Gladan vann mot Täby med 54-52.
  • Skapad: 26 NOV 2012 16:37

- Otroligt skönt att vinna den här gruppen. Nu blir det en skön tågresa hem, säger Gladans coach Marcus Ek.

Fem lag kom till Sundsvall för att slåss om de två direktplatserna till nästa RM-omgång. Hemmalaget Sundsvall, unga 99-laget från Arvika, Skuru, Täby och Gladan.

Och det var de två sistnämna lagen som gled igenom gruppspelet med komfortabla segrar, innan lagen möttes i helgens sista match.

Matchen var jämn från första till sista minut, med Luleålaget Gladan i ledning som mest med sex poäng.

- Det hade kunnat sluta hur som helst, det är nästan bara tillfälligheter som avgör en sån här match. Vi fick stopp på deras insidespel, vilket vi hade pratat om före matchen. De är större än oss, så jag är grymt nöjd att vi tog så mycket returer, säger Marcus Ek från Gladan.

KFUM Sundsvall passar som arrangör på att tacka alla spelare, ledare, domare, funktionärer och föräldrar som gjorde helgen i Sporthallen till en riktig basketfest.

Tittar man runt bland andra grupper så hittar man att det inte var riktigt lika jämnt i F15 grupp G, men Fryshuset fick kämpa för att ta hem gruppen genom att slå Södertälje med 56-49 i sista matchen.

I P16 tog Lidingö hem grupp F efter att ha slagit Djursholm med 58-57 och Huddinge med 71-62.

I P15 arrangerade Lidbas från Lidköping för första gången en RM-omgång. Lidbas hade det kämpigt mot Södertälje och förlorade med 59-105. I nästa match mot Borås visade Lidbas god vilja och var inte långt ifrån att ta en seger, men Borås vann till sist med 69-63.

I F16 bjöd Uppsala och Solna på dramatik när det skulle avgöras vem som skulle ta hem grupp G. Uppsala vann till sist med 55-52 och tog hem gruppen där Solna blev tvåa.

Omgång 3 spelas 18-20 januari 2013. >>> Kvalificerade lag

Foto: P-A Eriksson.

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle