Hoppa till sidans innehåll

Göteborgs jättar segrade

17 APR 2011 15:37
Det blev en jämn och tuff kamp mellan Fryhuset och Göteborg i herrar U16 finalen. Göteborg hade matchen igenom en liten ledning som man lyckades kontrollera.
  • Skapad: 17 APR 2011 15:37

Det är inte lätt att matcha upp mot Göteborg, som har det överlägset längsta laget i RM Final Four. Fryhuset visade stort hjärta i slutminuterna då det hämtade upp ett underläge och närmade sig Göteborg. Tiden var dock för knapp, och Göteborg kunde jubla när slutsignalen ljöd.Matchens gigant för Göteborg var Dzenis Sogoli med 15 poäng och 15 returer, varav 6 offensiva. I Fryshuset var Jordan Peltier poängbäst med 18 poäng. Walter Lindström i Fryshuset var nära att själv vända matchen för Fryshuset i slutminuterna då han gjorde 7 av sina 16 poäng. Helgens MVP Jacob Johansson i Göteborg var poängbäst med 20 poäng, varav fem trepoängare för guldmedaljörerna.

Matchen om tredje pris var en jämn och svängig match. Både Alvik och Södertälje hade ledningen ett antal gånger i matchen och det var vid flertalet tillfällen lika. Södertälje lyckades till slut vinna med 78-75.

 

Final HU16 KFUM Fryshuset - KFUM Göteborg 82-89 Stats
Matchens lirare
Fryshuset: Jordan Peltier
Göteborg: Dzenis Sogoli

Match om tredje pris: Alvik Basket - Södertälje BBK  75-78 Stats
Matchens lirare:
Alvik: Ludvig Håkansson
Södertälje: Erik Johansson

Allstar Team Herrar U16
Dzenis Songoli, Göteborg
Jacob Johansson, Göteborg
Jordan Peltier, Fryshuset
Walter Lindström, Fryshuset
Basil Madani, Södertälje

MVP: Jacob Johansson, Göteborg

Nästa final är damer U16 mellan KFUM Uppsala och Norrköpings BBF. I matchen om tredje pris spelar Högsbo Basket mot KFUM Lidingö.

Skribent: Henrik Smedberg

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle