Hoppa till sidans innehåll
Foto: Patrik Lindgren RM 2013-14.

Helsingborg är redo för sina gäster i omgång 3

31 JAN 2014 15:45
RM omgång 3 fortsätter den här helgen med matcher för F15 och P15. En av arrangörerna är Helsingborg Basket som tar emot Mölndal basket, Tureberg Basket och Uppsala Basket för att avgöra vem som går vidare till omgång 4 i P15.
  • Skapad: 31 JAN 2014 15:45

Matcherna kommer att spelas i GA-hallen där Helsingborg spelar sina matcher i Basketettan och där det finns en läktare med plats för 500 personer.

– Det blir spännande, vi bjuder in alla våra ungdomsspelare och hoppas det kommer lite publik förutom dem. Vi har gjort bra arrangemang förut som har fungerat väl, säger Gert Länje, tränare i Helsingborg.

I övrigt har Solna ett dubbelarrangemang i Vasalundshallen för F15 och P15, Örebro genrepar inför Final Four i Tegelbruket i maj med att ta emot F15. I Stockholmsområdet är det tungt fokus på RM då förutom Solna även Polisen och Täby arrangerar F15 medan Södertälje kör P15 liksom Västerås.

Har man kommit så långt som omgång 3 vill man givetvis ännu längre och Helsingborg är inget undantag.

– Vi har vunnit fem av sex matcher efter en förlust i Södertälje, men hur det blir nu vet jag inte. I de här åldrarna är varje match ny och man vet aldrig om ett motstånd passar eller inte. Kanske blir matchen mot Mölndal lite extra prestigefylld för de och vi har flera spelare som har varit på med Regionläger och de känner varandra rätt väl nu. Tureberg har vi mött två gånger och spelat 1–1 mot. Sedan brukar Uppsala ofta vara bra i de här ålderskullarna, säger Gert Länje.

Ettan och tvåan från varje grupp går vidare till omgång 4. De åtta lagen gör sedan upp om de fyra tillgängliga platserna i Final Four som spelas i Örebro 10-11 maj 2014.

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle