Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Eistedt Ungdoms-SM Final Four 2015

Höglandet Wätterbygden blir dubbel Final Four-arrangör

21 JAN 2016 16:03
För första gången någonsin kommer de båda turneringarna Ungdoms-SM och Riksmästerskapens finaldel "Final Four" att avgöras under en och samma helg. Höglandet Wätterbygden Basket som är van arrangör kommer att stå värd för båda arrangemangen 8-10 april.
  • Skapad: 21 JAN 2016 16:03

Final Four som är benämningen på slutspelet för både Ungdoms-SM (U17 & U19) och Riksmästerskapen (U15 & U16) är för många basketälskare höjdpunkten på året. Två arrangemang utöver det vanliga som knyter ihop året, tack vare våra duktiga arrangörer. 

Hittills har Final Four för de två turneringarna spelats under två separata helger och på olika arrangörsorter. Nytt för i år är att de båda slutspelen nu skall ske på en och samma plats under en helg i april. Detta i led med Svenska Basketbollförbundets eventstrategi vars inriktning är att att göra större och bättre arrangemang


– Vi har i enlighet med eventstrategin för de kommande åren valt att 2016 slå ihop både RM och USM Final Four till ett stort arrangemang. Vi ser fram emot ett arrangemang som samlar många spelare, ledare, föräldrar och supporters på en och samma plats, säger Henrik Smedberg områdesansvarig för Barn-, ungdom- och utveckling på SBBF.

Arrangör för Final Four 2016 är en van sådan; Höglandet Wätterbygden Basket (HWB) som är ett samarbete mellan föreningarna i Vätterbygden och Höglandet. 

– Det är en stor ära för vår organisation att få uppdraget att arrangera de första Final Four-spelen för både USM och RM samma helg. Vår förhoppning och ambition är att göra denna helg till något väl värt att minnas, inte minst för spelarna den aktuella helgen som vi tycker förtjänar både uppmärksamhet och respekt för det arbete de lägger ner under året fram till Final Four, säger verksamhetsansvarig i Höglandet Wätterbygden Dennis Aulander.

Höglandet Wätterbygden har tidigare arrangerat mycket proffsiga Final Four USM-arrangemang, 2014 och 2015. Trots det är man medvetna om att det storleken på arrangemanget kommer öka rejält.

– Vi är oerhört ödmjuka över det faktum att vi nu har att göra med ett dubbelt så stort event. Vi längtar till den 8-10 april och hoppas kunna bjuda på ett arrangemang värdigt ett USM/RM Final Four, säger Dennis Aulander.

– Den erfarenhet som Höglandet Wätterbygden har med sig inför årets arrangemang tror jag blir en framgångfaktor, avslutar Henrik Smedberg. 

Final Four-lagen blir klara den 19-21/2 (USM) och den 26-28/2 (RM). 

Skribent: Elin Hernerfors

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle