Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jämtland Basket ungdom RM P16 i Östersund 2014.

Jämtland bjöd på arrangemang med "ligastuk"

27 JAN 2014 13:58
På planen var Jämtland Basket Ungdom goda värdar mot Uppsala och mindre goda mot Skuru och Solna. Vad gäller arrangemanget för RM P16 satsade Jämtland hårt på att verkligen göra det till en upplevelse för hemmalag och bortalag.
  • Skapad: 27 JAN 2014 13:58

Matcherna spelades i Östersunds sporthall, inte sällan kallad Tegeltemplet, sköttes som om Jämtland spelade match i Basketligan herr.

– Vi har haft en omgång tidigare i år och ska arrangera USM i februari och har en grymt duktig föräldragrupp som har jobbat med arrangemanget. Vi satsade på ett arrangemang med "ligastuk". Vi har haft statistik, speaker, filmat matcherna så får en dvd, det kommer att komma upp hi-lites på youtube, vi hade skakat fram fina priser till Omgångens lirare och alla spelare fick med sig en ”goodie-bag” hem, säger Mats Lundqvist i Jämtland Basket Ungdom.

Jämtlands lag fick alltså för första gången spela RM på hemmaplan och då sparade man inte på arrangörskrutet. På planen gjorde Jämtland allt man kunde vilket räckte till segrar mot Skuru och Solna. Uppsala visade sig dock för svårt.

– Uppsala är ett riktigt vasst lag, de var för bra för oss. Men vi är nöjda med våra två vinster och stolta över att få visa upp Jämtland Basket för våra gäster. Och så var det kul för våra grabbar att få spela på hemmaplan. Flera av föräldrarna är gamla spelare så de har lite erfarenhet av hur man vill att det ska vara, säger Mats Lundqvist.

Totalt spelades RM för F16 och P16 på sju olika ställen i helgen då Djursholm hade dubbelarrangemang.

>>> Klicka här för gruppindelning i omgång 4

Nästa helg spelar F15 och P15 RM omgång 3.

>>> Klicka här för gruppindelningen  

>>> Klicka här för Jämtland Basket ungdom på youtube

Följ RM på Instagram - #RMbasketse

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle