Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robin Andersson, www.picrobin.se RM Final Four i Tegelbruket, Örebro.

KFUM Örebro hyllas för RM Final Four

22 APR 2013 14:02
KFUM Örebro hade inga deltagande lag i RM Final Four men visade ändå ett helhjärtat engagemang som arrangör. Det blev så bra att KFUM Örebro uppmanades att söka som arrangör för nästa säsong också.
  • Skapad: 22 APR 2013 14:02

Djursholm Indians, som hade lag med i F15 samt F16, var nöjda gäster i Örebro.

– Det var otroligt roligt att få komma till Örebro. Vi kan bara ösa lovord över ert arrangemang vilket gjorde att vi alla i Djursholm fick uppleva allt det positiva idrotten och basketen står för, säger Rolf Lundgren, ordförande i Djursholm.

- Klubbarna som är här är supernöjda, inramningen är fantastisk, sa SBBF:s ordförande Hans von Uthmann.

RM Final Four spelade i nybyggda Tegelbruket, en arena/anläggning som ska kombinera idrott, musik och andra kulturella verksamheter för ungdomar. Nu gjorde arrangerande KFUM Örebro det mesta möjliga av tillfället att göra reklam för basketen, Tegelbruket och sin verksamhet.

Under helgen sändes matcherna på webb-tv, aktiviteten på sociala medier var stor och spelare, ledare och publik bjöds på bra basket och bra stämning i en fantastisk anläggning.

Det togs över 200 bilder som hamnade på Instagram och på SBBF:s Facebooksida.

Före detta landslagsspelare med anknytning till Örebro, som Cina Persman och Maria Danielsson, bjöds in som prisutdelare och inspirerade de unga spelarna.

– Vi vill återfå den kultur som funnits i Örebro och som legat vilande och en sådan här helg ger oss energi att jobba vidare inför framtiden, säger KFUM Örebros ordförande Kristin Stenman.

Även Tegelbrukets verksamhetschef Thomas Rasmusson gillar vad han såg under helgen i Örebro.

– Nu får KFUM Örebro och många andra ett hem där ungarna kan komma hit och läsa läxorna, käka mellis, träna och chilla och det betyder enormt mycket. Och jag märker att vuxengenerationen sugs med i det här. Dem får man nästan sparka ut på kvällarna, säger Rasmusson till NA.

För att se mer från RM, klicka på följande länkar:


>>> F15-finalen

>>> F16-finalen

>>> P15-finalen

>>> P16-finalen

>>> Fotoalbum från RM Final Four med massor av bilder

 

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle