Hoppa till sidans innehåll

Lagen klara

21 MAR 2011 15:00
I helgen spelades omgång fyra i Riksmästerskapet för ungdom. Fyra lag i respektive åldersgrupp har nu kvalificerat sig för Final Four som spelas i Stadium Arena i Norrköping 16-17 april.
  • Skapad: 21 MAR 2011 15:00

Många tuffa matcher spelades i helgen i den sista RM omgången inför Final Four. Det var många jämna grupper där målskillnad till slut blev avgörande. I Stockholms området avgjordes hela sju av de totala åtta grupperna. 

I Vällingbyhallen stod KFUM Blackeberg som vanligt för ett bra och proffsigt arrangemang. Tyvärr lyckades inte Blackebergs U16 killar ta en plats i Final Four. Istället blir det Alvik och Södertälje som får åka till Norrköping. De får göra upp med KFUM Göteborg och KFUM Fryshuset som tog sig vidare från den andra gruppen som avgjordes i Edbohallen i Huddinge.

I den yngre åldersgruppen för killar (U15) gick BK Järva genom sin grupp som en maskin och vann samtliga matcher. Tvåa i gruppen blev Norrköpings BBF, som efter förluster både mot Järva och Fryshuset vann mot Lerum/Trollhättan i sista matchen och därmed placerade sig före både Lerum/Trollhättan och Fryshuset på bättre målskillnad. 
Ute på Lidingö blev det också målskillnad som blev avgörande. Alvik vann alla sina matcher och vann gruppen. Solna Vikings, KFUM Lidingö och Södertälje BBK vann varsinn match, men Solna hade bäst målskillnad av de tre lagen.

 

I Gärdeshallen i centrala Stockholm hade vann Västerås Basket grupp H efter tre av tre möjliga vinster. Även denna grupp var mycket jämn, men arrangörsföreningen KFUM Central lyckades vinna två matcher och avancerade därmed tillsammans med Västerås. Solna Vikings och Djursholm Indians gör Central och Västerås sällskap i Final Four.  Solna vann samtliga sina matcher i grupp I och Djursholm besegrade både Höken och Äli.


Den enda grupp som inte spelades i Stockholm denna helg var damer U16 grupp I, den spelades i Gothia Arena i Göteborg. "Hemmalaget" Högsbo vann två av sina matcher och gick tillsammans med gruppsegraren KFUM Lidingö vidare. I Upplands-Väsby utanför Stockholm gjorde Bollstanäs, Uppsala, Norrköping och Fryshuset upp om de två återstående platserna. Bollstanäs och Fryshuset gjorde tappra försök men det blev til slut Norrköping och Uppsala som tog sig vidare.

Final Four lag i RM 2011

 

Damer U15
Västerås Basket, KFUM Central, Solna Vikings, Djursholm Indians
Semifinaler
Västerås-Djursholm
Solna Vikings-KFUM central

Damer U16
Norrköpings BBF, KFUM Uppsala, KFUM Lidingö, Högsbo Basket
Semifinaler
Norrköping-Högsbo
Lidingö-Uppsala

 

Herrar U15: BK Järva, Norrköpings BBF, Alvik Basket, Solna Vikings
Semifinaler
Järva-Solna
Alvik-Norrköping

Herrar U16: Alvik Basket, Södertälje BBK, KFUM Göteborg, KFUM Fryshuset
Semifinaler
Alvik-Fryshuset
Göteborg-Södertälje

Skribent: Henrik Smedberg

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle