Hoppa till sidans innehåll

Lagen klara för RM Final Four

17 MAR 2014 15:37
Efter en rafflande fjärde omgång i Riksmästerskapen för flickor och pojkar 15 & 16 är nu de fyra lagen i varje ålderskategori klara för Final Four, 10-11 maj, Örebro.
  • Skapad: 17 MAR 2014 15:37

Flickor 15

I den ena gruppen gick Polisen Basket obesegrade genom omgång 4 efter segrar mot Vråken, Järva och Täby. Den andra platsen i gruppen blev det rejäl kamp om och de tre lagen slutade på samma antalet segrar. Efter en inbördestabell tog sig BK Vråken vidare med minsta möjliga marginal.

Från den andra gruppen gick KFUM Fryshuset segrande efter 3 av 3 vinster. Andraplatsen i gruppen togs av Gammelstad Basket före Södertälje och Solna Vikings. Men det var även små marginal i denna grupp då Södertälje förlorade i förlängning mot Fryshuset, vinst hade inneburit att det blivit en inbördestabell med 3 lag på 2 segrar vardera. Två lag från Stockholm och två lag från Luleå kommer alltså nu göra upp i Final Four Flickor 15, där semifinalerna är Polisen-Gammelstad och Fryshuset-Vråken. 


Pojkar 15

Jämtland Basket Ungdom och Mölndal Basket gick vidare från den ena gruppen i omgång fyra före Solna Vikings och Polisen Basket. Jämtland ledda av Olle Lundvist gick obesgrade genom helgen efter en avslutande seger mot Mölndal i helgens sista match.

I den andra gruppen var det Fryshuset Basket som var suveräna med tre av tre vinster. Uppsala Basket tog andraplatsen i gruppen före Södertälje och Västerås. I Final Four Pojkar 15 möts alltså Jämtland-Uppsala och Fryshuset-Mölndal.

Flickor 16

Den ena gruppen i omgång fyra blev en riktig rysare som avgjordes på söndagskvällen i Fribergahallen. Det skulle visa sig bli ett inbördesdrama kring andraplatsen i gruppen och Solna såg länge ut att ha ett bra läge, men Fryshuset kom ikapp och minskade underläget och det blev bara en knapp förlust. Det räckte dock inte för Fryshuset, men det gjorde att Djursholm Indians gick förbi i inbördestabellen mellan de tre lagen. I kvällens sista match blev det då en kamp om gruppsegern som avgjordes med minsta möjliga marginal, 1-poängvinst för Södertälje BBK.

I den andra gruppen gick Uppsala Basket obesegrade och även här blev det en kamp om andraplatsen där det stod mellan Täby och Jämtland och det var Östersundslaget som gick segrande ur den matchen efter en bra fjärdeperiod och en 1-pängsvinst. Jämtland Basket Ungdom knep andra platsen före Täby och Högsbo. I Final Four Flickor 16 möter Södertälje-Jämtland och Uppsala-Djursholm.

Pojkar 16

KFUM Fryshuset dominerade gruppen i Malmö och tog tre av tre vinster och därmed första platsen i den ena gruppen. Det skulle visa sig stå mellan Jämtland och Högsbo som möttes i sina sista matcher där göteborgarna gick segrande efter en stark avslutning. Högsbo Basket tog andraplatsen i gruppen före Jämtland och Malbas.

I den andra gruppen vann Uppsala Basket sina tre matcher och tog hem gruppsegern. Nyckelmatchen i denna grupp skulle visa sig vara matchen på lördagskvällen mellan Norrköping och Borås där Borås Basket vann och tog andraplatsen till Final Four före Norrköping och Djursholm. I Final Four Pojkar 16 möter Fryshuset-Borås och Uppsala-Högsbo.

RM Final Four spelas i Tegelbruket i Örebro 10-11 maj. Gå med i Facebook-eventet för att följa uppladdningen. 

Skribent: David Leman

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle