Hoppa till sidans innehåll
Lidbas Basket, RM 2012

Lidbas tar klivet in i RM - också som arrangör

23 NOV 2012 15:21
Totalt ska det spelas 79 matcher i RM landet runt i helgen. Tre av matcherna spelas i Lidköping där Lidbas Basket arrangerar en RM-omgång för första gången.
  • Skapad: 23 NOV 2012 15:21

- Mig veterligen är det första gången vi anmält ett lag till RM och då tyckte vi att det kunde var kul för dem att spela på hemmaplan också. Vi har ett ganska duktigt lag så jag hoppas att det går bra både sportsligt och för oss som arrangörer, säger Jonny Runeberg i Lidbas Basket i Lidköping.

Lidbas gästas av närliggande Borås Basket samt Södertälje BBK i klassen Pojkar 15. Lidbas hade det lite jobbigt i första omgången då man förlorade tre matcher av tre, mot Eskilstuna Basket, Solna Vikings samt Norrköping Dolphins.

- Men nu hoppas jag att det går lite bättre. I första omgången hade vi en av våra nyckelspelare skadade, men han är frisk och redo att spela nu. Jag hoppas att det blir jämna matcher överlag, det är roligast för publiken då, säger Jonny Runeberg.

Vad hoppas Lidbas få ut av arrangemanget, förutom sportslig framgång?

- Jag hoppas att allting flyter på, att våra gäster känner sig välkomna och att vi lockar en hel del publik som får se bra basket. Jag tycker att vi börjar få ganska bra drag i verksamheten nu och då är ett sådant här tillfälle en chans att visa upp sig lite extra, säger Jonny Runeberg.

I omgång 2 ska nu 16 lag, inklusive gruppsegrarna från omgång 1, tas fram till omgång 3 som spelas på riksnivå.

Hela RM är ett väldigt socialt event, dels då man får tillfälle att möta dem som man spelar mot, men också via www.basket.se/RM samt andra sociala medier där man kan ta del av hela RM.

Följ arrangemangen på Facebook, Twitter och Instagram.

>>> Facebooksidan för RM omgång 2 hittar du här:

På Twitter och Instagram kan du använda taggen #RMbasketse och på Instagram #RMbasket På Twitter hittar du oss på @basketse och vårt användarnamn på Instagram är @basket_se - lägg upp bilder. Kommentera. Ge evenemanget lite spridning.

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle