Hoppa till sidans innehåll
Foto: Malbas Malbas P97, RM

Malbas jobbar för ett spännade RM-arrangemang

16 JAN 2013 10:18
Malbas arrangerar två grupper när omgång 3 i RM spelas i helgen. Malbas har en grupp i pojkar 15 och en i flickor 15 och siktar på ett bra arrangemang i Malmö.
  • Skapad: 16 JAN 2013 10:18

- Det börjar dra ihop sig lite grann i turneringen nu, så det ska bli väldigt spännande att få se lagen som kommer hit. Det roliga med ungdomsbasket på den här nivån är att det ofta är mer oförutsägbart än på seniornivå. Det händer ofta lite mer i matcherna och är fler svängningar fram och tillbaka. Sedan är det roligt att se utvecklingen som kan ske under en säsong också, det kan ha hänt väldigt mycket med ett lag på några månader, säger Tommy Rosenqvist i Malbas.

Grupperna spelas i Borgarskolans sporthall och Heleneholms sporthall. Helgen avslutas på söndagen med två matcher i Basketettan, så Malmö bjuder på många matcher med kvalitetsbasket.

- Vi hoppas locka en del publik så vi får lite stämning i hallarna. Det här är en chans för publiken dels att se spännande matcher, men också kommande ungdomslandslagsspelare. De här matcherna brukar bjuda på en väldigt spontan spänning, det ska man inte missa, säger Tommy.

I flickor 15-gruppen kommer Arvika, KFUM Fryshuset och Polisen för att möta Malbas. I pojkar 15-gruppen är KFUM Fryshuset, Lidbas och Södertälje BBK som ska försöka välta Malbas på hemmaplan.

- RM är för många en väldigt stor turnering, kanske den största de spelar i livet. Vi ska försöka bjuda på bra service runt matcherna och verkligen se till att allt funkar. För våra lag kan det nog vara en fördel att få spela hemma där man kan hallarna och korgarna. Men för de lag som kommer hit är det också en härlig och viktig erfarenhet. Att få resa tillsammans, att förbereda sig för match, att umgås och bli ett lag. Det får spelarna att växa, säger Tommy.

RM är alltså framme vid omgång 3 där 16 lag deltar i varje åldersgrupp. 16 lag ska bli åtta till omgång 4 och efter omgång 4 är det fyra lag kvar i varje grupp som går till Final 4.

- I den här ålderskullen är det svårt att veta riktigt hur bra lagen är, men vi räknar med att det blir tuffa matcher. Det är också en sak som är bra med RM, att få spela flera tuffa matcher under en och samma helg och möta olika typer av motstånd. Vissa lag har spelare som är större och mer fysiska, då får man försöka vinna med teknik och snabbhet. RM är en viktig morot för oss i Malbas under säsongen, något att se fram emot under alla träningar, säger Tommy Rosenqvist.

>>> Här hittar du alla grupper som spelas i RM i helgen.

>>> Här hittar du RM på Facebook.


Följ RM på twitter genom att söka på #RMbasketse och på instagram söker du på @basket_se 

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle