Hoppa till sidans innehåll

Man måste våga för att utvecklas i Mölndals P15

05 MAJ 2014 15:00
Coach Czerapowicz i Mölndals P16 tar i sin intervju inför Final Four upp att även om man vill vinna matcher så är det viktigaste spelarnas utveckling och att dem är bra om 3,4 år och framåt. Laget har ett bra resultatfacit med sig till Final 4 efter en andraplats i årets Scania Cup.
  • Skapad: 05 MAJ 2014 15:00

Hur sammanfattar ni RM hittills?
RM har varit jättebra. Vad jag som coach inte gillar riktigt är att man i RM och t.ex. Scania röstar på dem bästa spelarna innan finalen är spelad. Vissa spelare är som duktigast när det gäller och får inte chansen att vinna då.

Hur är läget i laget?
Stämningen är bra men vi har haft mycket matcher under våren. Det är bra stämning i laget och vi har presterat bra på planen, vi kom tvåa i Scania cup nu senast.
Vi är skadefria för det mesta.

Hur har ni förberett er inför Final four?
Nej, vi tränar på som vanligt. Scania Cup blev lite av ett genrep.
Vi tänker långsiktigt när det gäller grabbarna. Det är inte bara fokus på att vinna och bara bäst just nu utan att utvecklas och vara bra om 3-4 år framåt.

Vad kommer bli viktigt för att ni ska prestera på topp när det gäller?
Våga! Man måste ta sig ur sin trygghetszon mentalt. Om man inte provar nya saker så utvecklas man inte som spelare. Vi måste ha disciplin i laget och köra vårt spel. Tänka "outside the box."

Finns det något eller någon som vi som åskådare skall hålla extra koll på?
Jag vill inte fokusera på individen man jag tycker man kan se hur spelarna spelar nu och jämföra kommande år. Fokusera på den individuella spelarutvecklingen.

Vad är ert bästa minne av årets RM?
Det sociala och upplevelsen i helhet. Saker som ett schysst språk och respekt både utan för och på planen är viktigt i vårt lag. Vi har byggt vidare på det genom hela RM.

/ Coach Czerapowicz, Mölndals Basket

>>> Mölndals Basket P15 Final Four-trupp   

Visa att du kommer vara på plats eller att du följer RM Final Four - gå med i eventet

Skribent: Elin Hernerfors

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle