Hoppa till sidans innehåll

Norrköping knep sista guldet

17 APR 2011 17:37
RM Final Four 2011 kunde inte slutat på ett bättre sätt för arrangörsföreningen Norrköpings BBF. "Hemmalaget" vann dagens sista final mot KFUM Uppsala med 67-40. Det satte punkt för ett otroligt lyckat arrangemang.
  • Skapad: 17 APR 2011 17:37

Dagens sista finalmatch var till en början jämn. efter första perioden var ställningen 18-17 till Uppsala. Men efter det la Norrköping i en högre växel. Framhejade av hemmapubliken gjorde Norrköping 18-2 i andra perioden följt av 21-7 i tredje. Till hemmapublikens stora jubel kunde laget lyfta helgens sista pokal och samtidigt kröna sig till RM mästare 2011. Reagan Magarity var svårstoppad, och gjorde 29 poäng samt 14 returer (varav 10 offensiva). I Uppsala var Sigrid Sandström poängbäst med 14 poäng.

 

Som många av dagens tidigare matcher om tredje platsen var även den för damer U16 jämnare än finalen. Lidingö vann med minsta möjliga marginal (51-50) mot Högsbo.

 

Final DU16 KFUM Uppsala - Norrköpings BBF 40-67 Stats
Matchens lirare
Uppsala: Sigrid Sandström
Norrköping: Reagan Magarity

Match om tredje pris: KFUM Lidingö - Högsbo Basket 51-50 Stats
Matchens lirare:
Lidingö: Line Göransson
Högsbo: Johanna Dahlén

Allstar Team Damer U16
Anna Stern, Norrköping
Reagan Magarity, Norrköping
Elin Johanson, Högsbo
Line Göransson, Lidingö
Sigrid Sandström, Uppsala

MVP: Reagan Magarity, Norrköping

 

 

 

Svenska Basketbollförbundet vill framföra ett stort tack till Norrköpings Basketbollförening och Östsvenska Basketbolldistriktsförbundet för det otroligt proffsiga arrangemanget i Stadium Arena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Henrik Smedberg

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle