Hoppa till sidans innehåll
Nyköping Basket i RM 2014.

Nyköping debuterar som RM-arrangör

16 OKT 2014 13:12
Peter Stenius är sannolikt mest känd för att ha coachat det pojklag i Solna som hade bland andra Mats Levin, Lesli Myrthil och Martin Borg. Nu jobbar Peter med att få liv i basketen i Nyköping som arrangerar sin första RM-omgång någonsin i helgen.
  • Skapad: 16 OKT 2014 13:12

– Vi är ganska nya som förening och har haft tre Easy Basket-omgångar. Att arrangera RM känns som en bra start för vi vill mer med basketen i Nyköping. Det har funnits basket i Nyköping förut, men det här är en idrottsstad som är mer van vid fotboll, handboll, innebandy och ishockey. Men nu har vi i alla fall ett bra läge där vi har hyggligt med tider i en sporthall, vi har ett förråd och ett kansli, så det är världens lyft för vår förening, säger Peter Stenius.

Nyköping Basket har i dagsläget 16 lag och de flesta lagen är flicklag. Sedan har man ett motionslag för herrar där bland annat Reda Bentebra, landslagsman och många ligasäsonger för Södertälje Kings och Jämtland Basket, spelar.

Efter vissa problem med att få tider i hallar har Rosvallahallen byggts färdigt i Nyköping och då har Nyköping fått mera utrymme i ”gamla” sporthallen.

– Det ska bli spännande, ett RM är en bra grej för klubben att samlas runt. På sikt är målet att arrangera en landskamp i Nyköping, vi vill göra mer PR för sporten och se till att basket syns mer i Nyköping. Nybyggda Rosvallahallen är en av Europas modernaste arenor och våra ungdomar behöver idoler att se upp till och lära av. Vi åkte med flera lag till Södertälje för att se Sverige-Ryssland i EM-kvalet i juni, det var mycket givande, säger Peter Stenius.

Peter Stenius har länge varit en beundrare av Serbiens sätt att jobba med basket och har tagit sitt lag på läger i Serbien tre år i rad. Där har man bland andra träffat Dajana Butulija, VM-spelare för Serbien nyligen och dessutom en av de viktigaste spelarna när Northland vann SM-guld i våras. Nu spelar Dajan för Sallén i Basketligan dam.

– Vi ska åka till Norrköping och se Norrköping Dolphins-Sallén, tjejerna i föreningen känner Dajana och hon är en bra förebild.

Nyköping arrangerar för FU15, en grupp där Alvik Basket, KFUM Fryshuset och Västerås Basket får möta värdarna Nyköping Basket.

– Alvik är nog favorit i gruppen och vi vet att både Fryshuset och Västerås är duktiga lag, men vi tror att vi kan skrälla. Vi har ganska många duktiga ledare, alla har spelat basket någon gång, men är inte färdiga coacher än. Men det är bättre att ha sådana som är bra ledare och lära dem basket än tvärtom. Och nu växer vi som förening så vi kommer att få in ännu fler bra ledare. Det ska bli roligt att få visa upp vår klubb och visa upp basketen i Nyköping, säger Peter Stenius.

Som vanligt utses Omgångens lirare och som vanligt använder vi hashtagg #RMbasketse i sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram.

 

RM finns också som event på Facebook:

 

https://www.facebook.com/events/738527122869695/


>>> Klicka här för RM-sidan

>>> Klicka här för gruppindelningen i omgång 1

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle