Hoppa till sidans innehåll

Ockelbo njuter av att få spela RM på hemmaplan

17 JAN 2014 15:07
Ockelbo brukar få åka bort för att spela matcher då man har problem att lösa boende på ett bra sätt för tillresande lag. Men nu får Ockelbo chansen att spela en RM-match på hemmaplan och då satsar man rejält.
  • Skapad: 17 JAN 2014 15:07

RM-omgången blir lite splittrad för F16 och P16 blir lite splittrad då dessa båda landslag fått inbjudan att spela matcher respektive en turnering i Turkiet.

För F 15 och P15 spelas RM enligt ordinarie tidsplan, det vill säga 31 januari-2 februari.

I omgång 3 i RM deltar 16 lag i respektive ålderskategori. Varje ålderskategori är uppdelad i fyra stycken fyrlagsgrupper där de två främsta lagen från varje grupp går vidare till omgång 4. Nästa helg äger alltså matcherna rum för flickor och pojkar 16, men det är faktiskt så att redan (imorgon) lördag så smygstartar RM omgång 3 grupp M (pojkar 16) med Fryshusets matcher som spelas lördag (Ockelbo), tisdag (Djursholm) och onsdag (Lidingö) då laget har matcher på helgen i EYBL. Det betyder att RM-basket kommer spelas i anrika Kuxahallen i Ockelbo lördag 18 januari klockan 13.00, mellan Ockelbo och Fryshuset från Stockholm.

– Vi tycker att det är jättebra, vi har fått bra respons från folk i byn och lokaltidningarna har skrivit om matchen. När det är tävlingsmatcher kommer publiken i Ockelbo, vi räknar med jättemycket folk. Det blir nog kul både för Fryshuset och våra killar att spela inför mycket folk, säger Johan Stark, ledare i Ockelbo.

Ockelbo satsar fullt ut på att ge de unga spelarna en upplevelse.

– Vi kommer att satsa på arrangemanget och ha samma speaker som vi hade när vi spelade i Basketligan. Och Kuxahallen är jäkligt tajt, så spelarna kommer att märka av publiken väldigt tydligt. I Ockelbo vill vi att spel i RM ska bli ett minne för livet för spelarna, så när vi får chansen att spela på hemmaplan tänker vi satsa. Jag är säker på att både vi och Fryshuset kommer att tycka att det är kul, säger Johan Stark.

– För oss i Ockelbo är det viktigt att få komma ut ur bubblan och se vad man gör på andra håll. Därför är både RM och regionsverksamheten en jättesuccé. Man får möta andra lag och inspireras och man får träffa andra ledare man kan sno saker från och göra träningarna på hemmaplan bättre. Fryshuset, som är regerande mästare, är säkert bättre än vi men man ska alltid se fram emot att få möta bra motstånd, säger Johan Stark.

Se även Facebooksidan för matchen:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152087753493213&set=a.10151395406038213.498013.633283212&type=1&theater

 

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle