Hoppa till sidans innehåll
Foto: CGI Group Onsala Pirates.

Onsala Pirates bjuder in till RM i ny hall

21 NOV 2014 15:01
Om det inte finns någon basket att tala om på orten kan man ge upp, eller göra som Onsala Pirates och säga att det finns en marknad att ta av. I helgen arrangerar Onsala Pirates sin första RM-omgång någonsin.
  • Skapad: 21 NOV 2014 15:01

Onsala håller till i Kungsbacka, en stad ett par mil söder om Göteborg med knappt 80 000 invånare boende i kommunen. Där har det precis byggts en ny hall – avsedd för basket.

– Det ska bli enormt kul med RM. Då får vi visa upp den nya hallen och då kommer man att förstå varför den blir ett lyft för oss, säger Henric Löfvenborg, ordförande i Onsala Pirates.

Onsala arrangerar en grupp i omgång 2 av RM för Flickor 16. I gruppen spelar värdarna Onsala, Södertälje BBK, KFUM Örebro samt Västra Hisingen Basket. Onsala Pirates har som mål att ge de spelarna en upplevelse.

– Vi kommer att ”pimpa” hallen med flaggor och annat material. Sedan kommer vi att ha mycket publik, alla spelare och ledare i klubben har någon uppgift i helgen, allt från att torka golv till att stå i kiosken. Vi kommer att se till att det blir en häftig inramning för spelarna, säger Henric Löfvenborg.

Just nu har Onsala 200 medlemmar, men Henric Löfvenborg ser framför sig en klubb som just tagit de första stegen och har för avsikt att ta många till.

– Vi är ett gäng kvinnor och män mellan 40 och 50 år som spelat mycket själva och har en hel del basketkunskap. Vi har tagit med oss influenser från när vi själva spelade och jobbar med hur vi vill att det ska bli. Det finns ambitioner och nu med den nya hallen har vi en grund för att bygga upp en större verksamhet, säger Henric Löfvenborg.

Sedan har man fått lite förstärkning i ledarstaben då Peter Borg, den förre landslagsmannen och coach för ungdomslag i Södertäljes ungdomslag, flyttat till Kungsbacka. Där har man fått ytterligare en person med erfarenhet och gedigna kunskaper.

– Allt handlar ju inte om att få fram bra spelare, en klubb behöver tänka på att jobba med att få fram bra ledare och sådana som vill bli bra domare också. Som vi ser det nu räknar vi med att verksamheten växer och att vi på lite sikt kommer att ha lag med i RM varje säsong. Och så vill vi fortsätta vara arrangörer.

Vad har ni för sportsliga förhoppningar inför helgen?
–         Vi förlorade alla tre matcherna i första omgången av RM, men redan dagen efter tog laget ny sats. Spelarna och ledarna har varit väldigt ambitiösa och tränat på ordentligt. Det är ingen tvekan om att laget gör många saker mycket bättre på träning nu jämfört med för någon månad sedan. Nu ska vi få ut det på planen också och förhoppningsvis vinna någon match i alla fall, säger Henric Löfvenborg.


>>> Klicka här för mer om omgång 2 i RM

Och som alltid, glöm inte att RM framför allt är till för spelarna.

Bidra till att ge dem upplevelse genom att skapa en atmosfär där vi kan tävla och samtidigt ha roligt. Fokusera på ditt; spelarna spelar, coacherna coachar, domarna dömer och föräldrarna hejar. Bemöt varandra med respekt.

Glöm inte att dela med dig av dina upplevelser under RM-helgen på sociala medier, på Twitter, Instagram, Facebook använder vi hashtagg  #RMbasketse

Skribent: Henrik Schöldström

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle