Hoppa till sidans innehåll

Pojkar 15: Guld till Fryshuset

21 APR 2013 11:18
I pojkar 15 mötte Vråken - Norrköping i kampen om bronset där Norrköping tog hem 3:e platsen och i finalen ställdes Fryshuset mot Uppsala. Fryshuset visade sin styrka i andra halvlek och vann med 78-58.
  • Uppdaterad: 22 APR 2013 11:09

Uppsala började finalen piggast och ledde med 10-2 innan Fryhuset kom ikapp och tog ledningen i den första perioden med 15-14. Första perioden har varit fartfylld med två lag som verkligen ger järnet. I den andra perioden sänkte Uppsala en tuff trea, stoppade i försvar och la i sedan i två poäng och tog tillbaka ledningen, 19-17.


I Fryhuset satte Sami Harun sina 8:e poäng som följdes upp av ytterligare två poäng och tvingade Uppsala till time-out. Men time-outen stoppade inte Fryshuset som drog i ytterligare två treor och kunde glida iväg till 33-21. Uppsala jobbar sig ikapp och via två treor av Robert Bolander i Uppsala är man bara nere med 4 poäng i paus, 34-38.

I tredje perioden följs lagen åt även om det är Fryshuset som är några poäng upp. Uppsala är större än Fryshuset och dominerar returtagningen så här långt. Uppsala plockar upp Fryshuset högre i banan men Fryshuset klarar av pressen. När Felix sätter en 3-poängare betyder det 54-44 och efter ytterligare fyra snabba poäng står det 58-44 och Uppsala tar time-out. Inför sista perioden står det 61-44 och Fryshuset har grepp om matchen.

I den fjärde perioden drog Fryshuset ifrån ytterligare och kontrollerade matchen in i mål och vann tillslut med 78-58. Matchens lirare i respektive lag blev Alexander Person i Uppsala och Musa Jeng i Fryshuset.

 

3:e pris

Första perioden var jämn i bronsmatchen, men där Norrköping hade en knapp ledning med 23-20. I den andra perioden satte Norrköping in en högre växel och sprang ifrån luleålaget. Ledningen var uppe i 18 poäng, 46-28, med två minuter kvar. Men Vråken gjorde en forcering inför paus och minskade underläget till 13 poäng, 35-48.

Vråken kryper närmare i början av tredje peridoen men vid ställningen 41-51 ökar Norrköping tempot och ledningen är uppe i 65-42 när Irijan attackerar in soch sätter sina 22:e poäng och blir foulad. Vråken tar time-out. Två raka trepoängare av Vincent Taylor i Norrköping, 74-48, och Vråken fortsätter kämpa men orkar inte stå emot.

Norrköping vann tillslut med 96-66. Matchens lirare i respektive lag är Jonatan Arvidsson i Vråken och Irjan Idic i Norrköping.

All-star team 

Ebou Dibba, Fryshuset

Alexander Person, Uppsala

Vincent Taylor, Norrköping

Felix Lemetti, Fryshuset (MVP)

Oskar Ekman, Uppsala


Skribent: David Leman
Epost: This is a mailto link

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle