Hoppa till sidans innehåll

Pojkar 15: Guld till Solna

19 APR 2015 11:00
I finalen i pojkar 15 tog Solna Vikings hem guldmedaljen efter en väl genomförd final mot Tureberg. Uppsala tog hem bronsmedaljen efter en tuff andra halvlek där Helsingborg aldrig slutade kämpa.
  • Skapad: 19 APR 2015 11:00

Final Solna-Tureberg 86-65

Det är två lag som är taggade till 100. Solna har börjat piggast och tar ledningen med 10-4, men Tureberg svarar genom en tuff attack där både anfallare och försvare ligger på golvet när bollen trillar i korgen. Tureberg tar time-out men det är Solna som lägger i en växel till och drar iväg till 20-8, men Gustav Moberg håller Tureberg kvar i matchen och har gjort 13 av lagets 17 poäng när man är ikapp till 20-17. Solna gör återigen ett ryck och leder med 29-18 efter första perioden.

I den andra perioden började Tureberg piggast innan Solna svarade med fem raka poäng. Men Tureberg biter sig fast och tvingar Solna till time-out vid 34-26. Lagen föjdes åt men Tureberg avslutade starkt och efter en 3-poängare med 30 sekunder kvar av Oscar Strömberg var man ikapp till 44-40. 

En ny trepoängare av Oscar Strömberg i början av andra halvlek gör att Tureberg är ikapp, 46-46. Men Solna samlar kraft och seglar än en gång iväg på poängtavlan. 50-48 blir 60-48 och Tureberg tar sin andra time-out. Gustav Moberg, Tureberg, blir foulad på sitt 3-poängsförsök i slutsekunderna av den tredje perioden men får bara i ett av straffkasten, Solna utnyttjar den defensiva returen med en helplanspass från Oliver Gherke till Melvin Pantzar som sätter 67-54 på slutsignalen.

I fjärdeperioden får Jake Johnsson sin femte foul men noterar fina 13 poäng och 11 returer. Solna fortsätter spela med energi och drar ifrån till 79-56 med drygt fem minuter kvar av finalen när Melvin Pantzar dunkar i sina 24:e poäng. Tureberg fortsätter kämpa på men Solna kontrollerar tillställningen och vinner tillslut med 86-55. 

Matchens lirare: Oscar Strömberg (Tureberg) & Oliver Gherke (Solna)

 

Bronsmatch Uppsala-Helsingborg 69-59

Efter en jämn första period (22-17) tog Uppsala kommando över bronsmatchen med en väldigt stark andra period (17-7). I hemmalaget dominerar Linus Brandin som gjort hela 21 poäng. Helsingborg behöver hitta ny energi i paus om de ska kunna ge Uppsala en fajt om bronset. 

Helsingborg visar att man tänker vara med i den andra halvleken och när Erik Persson sätter en tuff 3-poängare är Uppsalaledningen nere i 9 poäng, 55-46. Helsingborg stealar bollen men 3p-skottet på slutsignalen är kort och det återstår 10 minuter av bronsmatchen. Erik Persson sätter sin fjärde 3-poängare och ett snabbt uppspel till 60-53 tvingar Uppsala till time-out med fyra minuter kvar. Uppsala lyckas hålla undan och tar hem bronsmedaljen efter seger med 69-59. 

Matchens lirare: Alexander Smakowski (Helsingborg) & John Imbia (Uppsala)

 

All-star

Erik Persson, Helsingborg

Melvin Pantzar, Solna (MVP)

Gustav Moberg, Tureberg

John Imbia, Uppsala

Jake Johnson, Solna

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle