Hoppa till sidans innehåll

Pojkar 15: Norrköping RM-segrare

22 APR 2012 11:46
Många vet att Södertälje och Norrköping stångas mot varandra i finalserien i Basketligan herr, men här i Gothia Arena ställdes föreningarna även mot varandra i RM-finalen för pojkar 15.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:07

Den första av dagens fyra finaler hade en jämn inledning de första minuterna. Därefter lyckades Norrköping, med ett starkt publikstöd, att få ett litet gap till Södertälje. Bra försvarsspel av Norrköping tvingade Södertälje till svåra avslut och skott utifrån. Efter en spelad period leder Norrköping med 18-11.

Kim Bjarnestig sätter en 3p och i nästa anfall attackerar han och passar bollen till Samuel Berkelund som lägger i 2 poäng. Momentum för Södertälje, och efter att Norrköping fått en teknisk foul som Södertälje förvaltar i två satta straffkast plus en satt tvåa är ställningen 22-22. Södertälje fortsätter att spela inspirerat och sätter ytterligare fyra poäng och tvingar Norrköping till time-out, 26-22 till Södertälje. Avslutningen av andra perioden är jämn och det står 39-36 till Norrköping i paus.

Lagen följs åt i början av den andra halvleken men Norrköping lyckas rycka till sig en ledning med 51-44. Men precis som tidigare när Södertälje legat under samlar de ny kraft och denna gång genom två raka 3p av Gillbert Gullberg och ett satt straffkast är det lika igen, 51-51. Norrköping avslutar dock perioden starkt och har en 5-poängsledning med 56-51 inför sista perioden.

I den fjärde perioden drar Norrköping sakta ifrån och tvingar Södertälje till en time-out vid ställningen 64-55. Det känns som Södertälje är på väg att hänga kvar efter fyra poäng av Kim Bjarnestig men när Norrköping skruvar upp försvaret och springer i 8-0 tvingar det Södertälje till ytterligare en time-out. Norrköping är nu uppe i en 20-poängsledning som de kontrollerar in i mål, vinst med 86-67 och guldet för Pojkar 15 hamnar i Norrköping. Matchens lirare utsågs till Samuel Berkelund (Södertälje) och Gustav Malmström (Norrköping).

I tredjeprismatchen möttes Malbas och Solna Vikings där skånelaget gick till halvtidsvila med en 6-poängsledning, 34-28 efter en jämn första halvlek där båda lagen ser hungriga ut att ta hem bronsmedaljen. 

Avslutningen av matchen skulle bli rafflande. Med två minuter kvar av bronsmatchen sätter Malbas fyra raka poäng och går åter igen upp i ledningen, 52-51. Vid ställningen 54-51 lyckades Solna sätta två poäng, sno inkastet och sätta båda straffkasten. Malbas sätter därefter två straffkast och får stopp i försvaret. Solna tvingas att foula och Malbas sätter båda straffkasten. 7 sekunder kvar, 58-55 och Solna tar time-out.

Kareem Faradij, sätter ytterligare två straffkast och stänger matchen, 60-55 och bronsmedaljen hamnar hos Malbas. Matchens lirare i båda lagen utsågs till Karim Faradji (Malbas) och Gustav Ling-Broström (Solna Vikings) 


Allstarlaget för pojkar 15

Kim Bjarnestig (Södertälje)
Gustav Ericson (Norrköping)
Thomas Malmsjö (Malbas)
Samuel Berkelund (Södertälje)
Gustav Malmström (Norrköping)

MVP utsågs till Gustav Ericson (Norrköping) 

Skribent: David Leman

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle