Hoppa till sidans innehåll

Pojkar 15: Södertälje och Norrköping till final

21 APR 2012 15:34
I pojkar 15 ställdes Södertälje mot Malbas i den ena semifinalen och Norrköping mot Solna i den andra matchen. Det skulle visa sig vara två fullständigt skilda matchbilder där Södertälje och Norrköping knep biljetterna till finalen.
  • Skapad: 21 APR 2012 15:34

Södertälje och Malbas ställdes mot varandra i den första semifinalen i pojkar 15. Matchen blev en jämn historia där lagen följdes åt i första halvlek och det stod 38-38 i halvtid. I den andra halvleken började Malbas med att göra 6-0 men Södertälje gick ikapp och förbi inför den sista perioden. Södertälje spelade smart och hittade luckor mot Malbas försvar.

I sista perioden jagade Malbas men Södertälje undan och vann med 81:68. Matchens lirare i båda lagen blev Samuel Berkelund (Södertälje) och Thomas Malmsjö (Malbas).

I den andra semifinalen ställdes Norrköping mot Solna Vikings. Norrköping kopplade tidigt ett grepp om matchen och ledde med 50-18 i halvtid och hade aldrig finalplatsen hotad även om Solna kom lite närmare i sista perioden. Matchen slutade 81:55 till Norrköping som är ett lag som spelar väldigt fysiskt och idag lyckades inte Solna matcha intensiteten och fysiken. Matchens lirare i båda lagen blev Gustav Ericson (Norrköping) och Gustav Ling-Broström (Solna Vikings).


Landslagstränaren Panagiotis Nikolaidis: "Ett smart spelande Södertälje med Samuel Berkerlund i spetsen höll undan för Malbas bredd. I den andra semifinalen kom tyvärr aldrig Solna Vikings upp i sina normala standard. Ett vältränat Norrköping dominerade matchen från början till slut."

Skribent: David Leman

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle