Hoppa till sidans innehåll

Pojkar 16: BK Järva RM-segrare

22 APR 2012 14:20
I finalen för Pojkar 16 möttes Södertälje mot Järva i en match som skulle visa sig innehålla starka individuella prestationer från båda lagen.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:07

Finalen för Pojkar 16 började bäst ur Södertäljeögon och man hade en ledning med 9-2. Men Järva som spelar snabbt och osjälviskt tog ledningen med 11-10 med ca 2 minuter kvar av perioden. För Södertälje är det Erik Johansson som lett laget och när han sätter en 3p till 15-13 betyder det även hans 14:e (!) poäng. Två straffkast och ett tufft skott betyder att Erik gjort 18 av lagets 19 poäng. 19-13 inför period 2.

Andra perioden vann Järva med 13-6 efter att ha dragit upp tempot i matchen och kunde gå till halvtidsvila med en tvåpoängsledning, 27-25. Andra halvlek började med att Erik gjorde 2 poäng och Södertälje hade kommandot i de första minuterna. Vid 35-31 tog Järva time-out. Järva kom ut och Bobbo Naimi satte en 3p. Han fortsatte att skjuta bra och drog i ytterligare två 3p och en lång 2p och tog upp Järva i ledning med 47-40 inför sista perioden.

I den fjärde perioden kommer Södertälje närmare och minskar underläget till 47-49 efter en 3p av Niklas Hörnedal. Sheriff Drammeh drar i en 3p efter att Järva tagit time-out och kopplar ett litet grepp. Men efter att Södertälje tagit time-out med 2 minuter kvar och underläge 51-56, sätter Ludwig 2 poäng och i anfallet efteråt gör han ytterligare två poäng och blir foulad. Han missar dock bonuskastet, och det står 56-55 till Järva.

När sedan Sheriff Drammeh med 20 sekunder kvar gör två poäng till 58-55 tvingas Södertälje till en ny time-out. Järva håller undan och vinner tillslut med 60-55 och blir RM-segrare för andra året i rad. Matchens spelare i båda lagen utsågs till Leo Lightner (BK Järva) och Erik Johansson (Södertälje).


Tredjeprismatchen mellan Alvik och Lidingö/Djursholm skulle visa sig bli en riktig rysare. I halvtid ledde Lidingö/Djursholm med 1 poäng, 25-24. I andra halvlek kröp Alvik sakta upp i en ledning och var upp 10 poäng två minuter in i sista perioden, 50-40. Men Lidingö/Djursholm svarade med att göra 8-0 och det var åter igen jämnt. 

Avslutningen då? Alvik ledde med 3 poäng när Andreas i Lidingö/Djursholm snodde bollen och blev foulad med en osportslig foul. Båda straffkasten missades, men i anfallet efteråt gjorde Joel Svensson 2 poäng och fick ett bonuskast som sattes. Reducerat, 54-54, och 26 sekunder kvar av matchen. Alvik tog time-out men missade sitt skott och Lidingö/Djursholm gjorde matchens två sista poäng genom Andreas efter att laget kämpat till sig två offensiva returer i slutsekunderna.


Bronsmedaljen hamnade hos Lidingö/Djursholm som vinner med 56-54 och matchens spelare i båda lagen utsågs till Andreas von Uthmann (Lidingö/Djursholm) och till Olle Rådfeldt (Alvik Basket).

 

Allstar-lag

Andreas von Uthmann (Lidingö/Djursholm)

Leo Lightner (BK Järva)

Sheriff Drammeh (BK Järva)

Erik Johansson (Södertälje)

Leon Schroeder (Alvik Basket)

MVP utsågs till Sheriff Drammeh (BK Järva)

Skribent: David Leman

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle