Hoppa till sidans innehåll

Pojkar 16: Guld till Fryshuset

19 APR 2015 15:11
Fryshuset vann helgens sista RM-guld efter en stark finalseger mot Mölndal med 84-59. Bronsmedaljen tog Östersund hem efter att ha vunnit mot Ockelbo i tredjeprismatchen.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:55

FInal Mölndal-Fryshuset

Efter en lite trevande start kom Fryshuset igång och var snabbt uppe i ledning med 4-14 after att Goran Ahmed satt sin andra 3-poängare. Mölndal tänkte visa att man hörde hemma i finalen och David Czerapowicz sänkte två 3-poängare. Men Fryshuset körde på och gjorde två säkra poäng i slutsekunderna och drygade ut ledningen till 14-25.

Ebrema Dibba dunkar i andra periodens första poäng och Fryshuset behåller kontrollen över matchen, men efter att Mölndal knapat in lite på underläget till 21-36 tar stockholmarna time-out. Fryshuset leder med 28-50 efter en välspelad första halvlek med många bra prestationer, men man måste ändå lyfta fram Dibba som håller i spelet och skapar för sina medspelare samtidigt som han hunnit med att ösa in hela 21 poäng. I Mölndal är David Czerapowicz uppe i 17 poäng i paus.

Fryshuset visar att man är i en klass för sig när man trots stor ledning fortsätter att spela koncentrerat. Den tredje perioden vinner man med 23-9 och leder med 73-37 inför slutperioden. Mölndal är för långt ifrån för att komma ikapp, men man kämpar på så gott man kan och kan åtmistone vara nöjda över att ha vunnit den sista perioden med 22-11, vilket fastställer slutresultatet till 59-84. 

Matchens lirare: David Czerapowicz (Mölndal) & Benny Fungula (Fryshuset)


Bronsmatch

Efter en helt jämn första period mellan Ockelbo och Östersund, 12-12, la Östersund i en högre växel och ryckte ifrån i den andra perioden. De utnyttjade sitt längdövertag i såväl attackspelet som i den offensiva returtagningen. Samtidigt vid den andra korgen hade Ockelbo det svårt att komma till bra avslut mot Östersunds zonförsvar och tvingades till time-out vid 18-13. Men Östersund fortsatte att spela inspirerat och gled iväg till 30-13 innan Ockelbo lyckades putsa siffrorna i slutminuten till 32-18. 

Tredjeperioden blev poängrik (26-24) men Östersund höll fortfarande ett starkt grepp om matchen och de kunde i den fjärde hålla undan för Ockelbo som hela tiden fortsatte kämpa men inte riktigt kunde mäta sig med Östersund idag som tillslut vann med 77-57. 

Matchens lirare: Tommy Nordin (Östersund) & Max Sundberg (Ockelbo)

 

All-star

David Czerapowicz (Mölndal)

Musa Jeng (Fryshuset)

Olle Lundqvist (Östersund)

Edvin Stark (Ockelbo)

Ebrema Dibba (Fryshuset), MVP

 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle